El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha lamentat hui que “l’alcaldessa, Sonia Castedo, no recolze clarament els interessos del petit i mitjà comerç a l’hora de decidir si s’aprova la llibertat horària diumenges i festius, una mesura que s’emmarca dins de la política del Consell de barra lliure a les grans superfícies”.

 

Mestre ha indicat que “en un principi l’equip de govern es va negar a recolzar esta iniciativa si el comerç de proximitat no hi estava d’acord, però finalment ha optat per mantenir-se al marge dels interessos d’estos petits i mitjans empresaris, davant de les pressions dels centres comercials”.

 

En este sentit, el portaveu local ha assenyalat que “des de Compromís ja hem reivindicat en moltes ocasions que el comerç local és un sector econòmic fonamental en la nostra ciutat perquè crea feina estable, revitalitza el municipi i millora la qualitat de vida dels veïns i, per això, l’administració ha de destinar els seus recursos a impulsar-lo”.

 

“A més, cal assenyalar que esta desregulació horària anirà acompanyada d’una major precarització dels empleats del sector del comerç, doncs la patronal de Grans Empreses de Distribució, Anged, ja ha proposat eliminar els complements que estos treballadors tenen per diumenges i festius”, ha apuntat.

 

Tomàs Mestre ha exigit a Castedo que “siga responsable i done prioritat als interessos dels petits i mitjans comerciants, doncs no hi ha cap garantia de que la llibertat horària  comporte beneficis per a l’economia local i la generació de llocs de treball, sinó més bé tot el contrari”.