El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat hui que “les dades facilitades hui pel Ministeri d’Hisenda confirmen que el nivell d’endeutament de l’Ajuntament d’Alacant és insostenible i està pròxim al col·lapse i, en este sentit, cal una auditoria que determine quina part del deute és legítim i quin no”.

 

Bellido ha indicat que “es torna a evidenciar la mala gestió econòmica que ha realitzat el PP al capdavant del govern municipal, doncs ha situat la nostra ciutat al lloc 22 en termes d’endeutament d’entre un total de més de 8.000 municipis”.

 

“Des de Compromís ja hem alertat de que en l’actualitat el consistori alacantí paga 94 euros a l’any per habitant pels préstecs que ha demanat i els corresponents interessos, una xifra que és més del doble del que es pagava en 2009 i que demostra la situació econòmica està empitjorant any rere any”, ha destacat.

 

A més, el secretari local ha apuntat que “en lloc de resoldre esta situació, l’equip de govern del PP s’ha dedicat a ocultar el volum total del deute i amagar informació en els pressupostos municipals, fins i tot ha arribat al destituir l’interventor per posar de manifest estes irregularitats en la gestió municipal”.

 

Per això, Bellido ha assegurat que “és necessària una auditoria del deute de l’Ajuntament que concrete quina part és legítima i quina no, doncs els alacantins i alacantines no han de pagar per la incapacitat d’uns governants que han buidat les arques municipals sense que això s’haja traduït en una millora significativa per a la ciutat ni els serveis que reben els seus visitants”.