El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha explicat hui que “la nostra formació ha registrat una moció en la que demana a l’Ajuntament d’Alacant que exigisca a Les Corts que torne a crear-se la comissió d’investigació sobre l’accident de metro de València i sol·licite també a la Fiscalia que reobriga el cas”.

 

Mestre ha registrat la moció junt a altres companys de l’executiva local: Ignasi Bellido, secretari local; María José Espuch, responsable d’Institucional, i Luis Falcó, coordinador de l’àrea de Medi Ambient. Compromís portarà a terme esta petició al llarg dels ajuntaments valencians.

 

En este sentit, el portaveu ha explicat que “el pròxim 3 de juliol es compliran set anys del pitjor accident de metro registrat a l’Estat, un fet que, tot i la seua gravetat, doncs moriren 43 persones, no va comptar amb una investigació seriosa que garantira a les víctimes i familiars el coneixement de la veritat del cas”.

 

Mestre ha recordat que “la velocitat del tren, les deficiències tècniques, la perillositat d’eixe tram, les finestres mal segellades o el mal estat de les vies són aspectes pels que cap responsable ha donat una explicació clara ni en l’àmbit polític ni en el judicial”.

 

“Davant esta situació, volem que el nostre Ajuntament demane, junt a la resta de consistoris, que la Fiscalia reobriga el cas, com a conseqüència de les noves informacions sorgides als mitjans de comunicació, i que es torne a crear la comissió d’investigació per aclarir d’una vegada les causes de l’accident, ja que s’han descobert les irregularitats de l’anterior”, ha apuntat el portaveu local de Compromís, que ha assenyalat que “és el menys que es pot fer per respecte a les víctimes i a la veritat”.