El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha explicat hui que “des del nostre col·lectiu hem elevat una pregunta al diputat en el Congrés, Joan Baldoví, amb l’objectiu de que el Govern detalle amb quants punts negres compta la xarxa viària de la província i exigir la supressió de tots ells”.

 

Bellido ha indicat que “tot i que el bon treball de la Direcció General de Trànsit ha contribuït al descens de la sinistralitat en les nostres carreteres, cal recordar que durant 2012 encara es van produir a les comarques d’Alacant 33 accidents de trànsit en els que van morir un total de 36 persones”.

 

“Alhora, la mateixa pàgina web de la DGT segueix informant de sis punts negres a la N-332 al seu pas per Alacant i d’altres quatre en la N-340, entre altres trams perillosos”, ha assenyalat el secretari local, que ha afegit que “també demanem a l’Executiu que ens explique quan té previst eradicar estos punts perillosos”.

 

En este sentit, Ignasi Bellido ha apuntat que “la reducció d’un 30 per cent en la partida destinada a la conservació de les carreteres és una mala notícia, si tenim en compte que provocarà l’augment d’estos trams negres i farà que donem passos enrere en la millora de la seguretat vial aconseguida”.

 

“Per tant, demanem el compromís del Govern central amb l’eliminació d’estos punts negres, però també amb el bon manteniment de la nostra xarxa viària, ja que es tracta d’aspectes en els que està en joc la vida de les persones i, per tant, no poden veure’s afectats per les retallades”, ha conclòs el secretari de Compromís per Alacant.