El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha lamentat que l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, “no s’haja decidit fins ara a intercedir davant el Ministeri de Medi Ambient per a que el barranc d’Aigua Amarga siga netejat i d’esta manera s’eviten riscos davant possibles riuades”.

 

Bellido ha indicat que “cal recordar que la petició dels treballadors d’Alcoa es remunta a 2012 i, en este sentit, entenem que l’alcaldessa hauria d’haver actuat des d’un primer moment atesos els perills que comporta la situació del barranc”.

 

A més, el secretari local ha assenyalat que “entenem que l’actuació per part del Ministeri ha de ser immediata i no és comprensible que ni autoritze a l’empresa a realitzar la neteja ni el mateix organisme la porte a terme, deixant així el problema sense solució”.

 

En este sentit, ha apuntat que “des de Compromís portarem a terme les iniciatives necessàries per garantir la seguretat dels treballadors d’Alcoa, dels de l’OAMI, de la resta d’empreses properes i, en general, de tota la ciutadania davant un greu problema que és previsible i contra el que no s’està actuant”.