Compromís demana una promoció del turisme hoteler sostenible i la regulació del sector d’apartaments turístics

El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha reivindicat hui “la importància de posar en valor el turisme hoteler, ja que resulta més sostenible en termes mediambientals que el model de segona residència i genera un major ingrés per al territori”.

 

Bellido ha explicat que “el model de segona residència és molt més agressiu en termes mediambientals, ja que genera un alt grau d’ocupació de sòl, i, a més, resulta menys rendible des d’un punt de vista econòmic i social, de manera que des de Compromís reclamem que, davant el context actual, des de l’administració local es promocione el turisme hoteler per a que Alacant puga caminar cap a un futur més sostenible”.

 

Al mateix temps, el secretari local ha apuntat que “és necessari que el lloguer d’apartaments siga regulat de manera pública per tal de donar seguretat jurídica als llogaters i propietaris, d’una banda, i aconseguir que aflorisquen uns recursos públics que podrien ser reinvertits a regenerar l’entorn ambiental que pateix per la pressió del turisme, d’altra”.

 

Ignasi Bellido ha assenyalat que “la racionalització del nostre model turístic és fonamental per assegurar la seua continuïtat en el futur i per convertir precisament a Alacant en un destí atractiu davant la competència d’altres zones turístiques”.

 

En este sentit, el secretari local ha destacat que “per a aconseguir això el primer és professionalitzar el Patronat de Turisme, doncs cal recordar que és l’alcaldessa, Sonia Castedo, qui té estes competències sense que li coneguem cap proposta al respecte, així com posar en marxa un Pla Turístic que concrete les nostres fortaleses com a oferta turística i definisca el tipus de mercat que volem captar”. 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *