Compromís per Alacant organitza enguany les terceres Tertúlies d’Estiu, un programa de xarrades que té lloc durant juliol i que busca tractar temes d’actualitat i generar un espai de reflexió i diàleg en un ambient distès. Estes tertúlies tindran lloc cada dijous del mes a les 20.30 hores en el Clan Cabaret.

 

El primer d’estos diàlegs, que tindrà lloc el 10 de juliol, té per nom ‘Hi ha altres formes de governar’ i comptarà amb la participació de l’alcalde de Muro d’Alcoi, Rafael Climent (Compromís), i de l’alcalde de Villena, Javier Esquembre (Els Verds de Villena), que explicaran les bones pràctiques dels seus governs locals.

 

El 17 de juliol serà el torn d’Olga Fuentes, catedràtica de Dret Processal de la UMH, que oferirà una xarrada sobre la violència masclista des d’una perspectiva jurídica, mentre que el 24 de juliol la tertúlia correrà a càrrec del president d’Hosbec, Antoni Mayor, per parlar de la situació de turisme de la Costa Blanca.

 

Per la seua banda, el 31 de juliol i organitzat per Joves amb Compromís de l’Alacantí, Enric Montesa, el president de la Associació d’Emprendedors i Innovadors Socials de la ciutat de València, tancarà este cicle de tertúlies.

 

Com ha recordat el  secretari local de Compromís, Ignasi Bellido, “estes tertúlies vénen a cobrir un espai de debat i reflexió durant l’estiu sobre molts diferents temes que ens afecten com a societat” i ha afegit que “en la tertúlia inaugural volem raonar sobre formes diferents de governar a nivell municipal lligades a la transparència, la racionalitat en la gestió econòmica i gestionar els recursos públics des de l’honestedat i pensant en el benestar de la majoria de la ciutadania”.

 

“Des de Compromís tenim un projecte per a governar el País Valencià i ho estem demostrant des de les nostres responsabilitats municipals, on plantegem fórmules de govern allunyades de l’opacitat, la corrupció i la nefasta gestió pública que, per exemple, patim les alacantines i alacantins”, ha conclòs.