El diputat de Compromís en les Corts Generals, Joan Baldoví, presentarà aquest dimarts 24 de març una Proposició No de Llei per a reclamar la revisió urgent de l’actual model de finançament autonòmic amb l’objectiu que corregir, amb efecte retroactiu a gener de 2014, la situació de marginació econòmica a la qual s’ha vist sotmesa històricament la Comunitat Valenciana.

Joan Baldoví ha visitat aquest divendres la ciutat d’Alacant, on ha oferit una roda de premsa al costat del candidat a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, i la número dos de la candidatura María José Espuch, per a recordar que “si no canvia el model de finançament, molts serveis essencials com l’educació, la sanitat, els serveis socials, i també totes les polítiques d’habitatge, d’ocupació, d’infraestructures, es veuran afectades per sempre”.

“Entenem que és una de les propostes més importants que presentarà Compromís en aquesta legislatura perquè d’açò depèn en gran mesurada l’estat de benestar dels alacantins, d’açò depèn el que es facen infraestructures, les inversions en educació, perquè l’estat de benestar no es vaja destruint gradualment”.

Aquesta Proposició No de Llei arreplega el contingut d’una altra resolució aprovada per unanimitat en les Corts Valencianes en la qual es demanava, tal com preveia la Llei, la revisió del model de finançament en 2014.

#NatxoBellido #JoanBaldoví #MaríaJoséEspuch #TornaASomriure

“Demanem que se’ns condone aqueixa part del deute històric que tradicionalment s’ha deixat d’ingressar-se any rere any perquè hem tingut un finançament 20 punts per sota de la mitjana en els últims 10 anys”.

A més, aquesta proposta reclama la transferència “d’1.983 milions d’euros enguany i 1.800 milions d’euros de l’any passat, que són el dèficit de finançament que tenim els valencians, per a garantir la suficiència financera dels serveis públics transferits a la Generalitat mentre s’aconsegueix l’acord per a millorar el finançament autonòmic valenciana”.

El diputat de Compromís ha subratllat a més que “no pot ser que el deute any rere any s’incremente”, i ha lamentat que “enguany el deute s’haja incrementat en més de 5.000 milions d’euros”.

Segons ha recordat, el deute per ciutadà a la Comunitat Valenciana “ha passat dels 750 euros, quan va començar a governar el PP, a més de 30.000 euros en l’actualitat”.