El candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, ha apostat per recuperar i refundar la trucada Mancomunitat de l’Alacantí, per a “atendre amb una mirada comarcal i donar un bon servei a la ciutadania en aquelles qüestions en les quals la mirada local es queda curta”.

Els dos primers candidats de les llistes municipals de Compromís al Campello, Sant Vicent, Sant Joan, Mutxamel, Agost i Alacant han oferit una roda de premsa conjunta per a reivindicar la mirada metropolitana en la política.

D’aquesta manera, Compromís per Alacant planteja en el seu programa electoral ‘100 Propostes per al canvi’ conferir a la Mancomunitat de l’Alacantí competències “clares tant en matèries de residus, transport, medi ambient i com de cultura”.

“La Mancomunitat és un organisme que ha sigut buidat completament de funcions, un organisme mort. Fa anys sí que servia per a tractar determinades qüestions com, per exemple, la mobilitat en clau metropolitana i nosaltres entenem que pot ser un organisme que pot tenir funcions i que cal recuperar”, ha assenyalat Bellido.

Així, segons ha afegit, “el seu funcionament hauria de ser transparent i democràtic, i d’acord amb la Generalitat Valenciana, hauria de promoure una Agència Metropolitana de la Mobilitat encarregada de l’avaluació i priorització de necessitats de mobilitat en relació amb l’articulació territorial”.

A més, Compromís ha apostat per potenciar l’agència metropolitana de mobilitat, “un organisme tant autonòmic com a local perquè la mobilitat siga el més racional i útil possible, especialment per a totes aquelles persones que viuen en un municipi i treballen o estudien en un altre”.

Aquesta agència a més hauria “d’estar oberta a l’aportació que pogueren realitzar sobre aquest tema les entitats ciutadanes que treballen en l’àmbit de la mobilitat, tot açò encaminat a aconseguir una connectivitat entre els diferents pobles i ciutats de la comarca el més sostenible i el més racional possible”.

Els dos primers candidats dels municipis de l’Alacantí són: per El Campello, Benjamín Soler i Cintia Alavés; per Sant Joan, Llorens Román i Sergio Agueitos; per Sant Vicent, Ramón Leyda i Begoña Monllor; per Agost, Luis Vicente Castelló i Francisco Lozano; per Mutxamel, Lluis Pastor i Concha Martínez, i per Alacant, Natxo Bellido i María José Espuch.