El candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, ha reclamat la retirada de la trucada ATE d’IKEA, que contempla la creació d’un macrocentro comercial al costat de la tenda de la multinacional sueca en els terrenys de Rabassa, i ha recordat que aquesta actuació “portaria enormes desigualtats urbanístiques i comercials a la ciutat”.

Aquest dilluns, Natxo Bellido, juntament amb els candidats María José Espuch i Manuel Alcaraz, així com pel professor universitari Josep Ochoa, han mantingut una reunió amb representants de la promotora Alacant Avanza, responsable de la citada ATE d’Ikea.

Durant la trobada, des de Compromís s’ha traslladat la seua negativa al macrocentro comercial previst en aquest projecte i fins i tot a l’ús de l’ATE com a figura urbanística per a la tramitació d’una actuació d’aquestes característiques.

Els representants de Compromís a més han recordat als directius d’Alacant Avança que l’ATE, com ja ocorreguera amb l’anterior pla Rabassa, “es troba sota una ombra de sospita per la forma en la qual s’han realitzat les coses”.

Al final de la reunió, Natxo Bellido ha agraït la invitació d’Alacant Avança per a parlar sobre aquest projecte, i traslladar a la promotora que Compromís està a favor d’Ikea, però en contra del macrocentro comercial.

“Els hem reiterat que estem en contra del projecte i que exigim la retirada de la ATE d’Ikea, perquè entenem que no és tolerable un pla Rabassa dos: com no va eixir el primer pla Rabassa d’habitatges ara ho volem fer a través d’un megacentro comercial”.

En aquest sentit, Bellido ha assegurat que “aquest projecte portaria unes desigualtats a la ciutat enormes en un sentit territorial i en un sentit comercial, i a més entenem que en aquest tema cal posar llum i taquígrafs, precisament el que no hi ha hagut durant la negociació d’Ikea amb l’Ajuntament d’Alacant”.