El candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, ha proposat aquest dilluns la creació d’un Consorci entre l’Ajuntament, la Universitat d’Alacant, la Generalitat i la Diputació, l’OAMI i Casa del Mediterrani per a la promoció del anomenat ‘Projecte Alacant: ciutat europea, ciutat mediterrània’.

Aquesta iniciativa, recollida en el programa electoral ‘100 Propostes per al canvi’, té l’objectiu d’impulsar la ciutat a nivell cultural i turístic, així com promocionar el coneixement i renovar la identitat ciutadana.

“Hem de posar en valor la posició d’Alacant com a referència del mediterrani, com a punt essencial per al diàleg entre ambdues riberes del mediterrani”, ha explicat el candidat.

D’aquesta manera, Compromís planteja aprofitar “el paper històric d’Alacant com a ciutat europea i mediterrània, i com a ciutat que ha sigut sempre punt de trobada entre ambdues riberes del mediterrani”.

“Entenem que és fonamental per a posicionar la nostra ciutat en aquells àmbits en els quals històricament sempre hem tingut moltes relacions a nivell de fluxos migratoris, de relacions econòmiques i de relacions culturals”, ha afegit.

Així, aquest nou Consorci duria a terme l’organització de diversos actes culturals, tals com un festival de Cinema, Arts Plàstiques, Música i Teatre del Mediterrani, i cursos de formació sobre el Mediterrani Europeu i de problemes relacionats amb el Mediterrani com a frontera i punt de trobada.

A més, duria a terme cursos relacionats amb Patents i Marques en l’àmbit euro-mediterrani i accions puntuals per a l’atracció de turisme desestacionalitzat.