El candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, aquest dilluns ha considerat que “les polítiques d’equilibri territorial seran claus en la pròxima legislatura”, i per açò ha apostat per desenvolupar “un model equilibrat i compacte de ciutat d’Alacant”.

“Entenem que cal anar cap a un model de ciutat compacte, un decreixement controlat de la ciutat, perquè el creixement especulatiu d’aquesta ciutat ens ha portat a ser una ciutat cara, molt complicada de mantenir i que en aquests moments genera moltes desigualtats”, ha indicat.

Per a Compromís, ha afegit en aquest sentit, en la pròxima legislatura “serà vital l’instrument del PGOU per a marcar límits al creixement de la ciutat, dur a terme estratègies territorials i tornar a apostar per la ciutat compacta, pels barris tradicionals i pel centre”.

Així mateix, tal com arreplega en el seu programa electoral 100 Propostes per al canvi, la coalició veu necessari abordar “la relació ciutat-Port, amb l’objectiu prioritari d’elaborar un pla estratègic de relacions i actuacions d’interès comú”.

A més, cal plantejar una estratègia urbana integrada a l’entorn de les Cigarreras-Comprat, la reurbanització i millora de barris molt degradats en la zona nord de la ciutat, i recuperar plans com el del centre històric i els barris tradicionals que hem d’engegar. “Són plans que ja estaven fets i que s’han deixat en un calaix”, ha lamentat Bellido.

Per tot açò, ha insistit, Compromís proposa “superar l’època de pelotazos urbanístics i desenvolupar un model equilibrat i consolidat de ciutat que atenga les necessitats de la ciutadania des d’una perspectiva global”.