Alacant, dimarts 28 de març de 2017.– L’Ajuntament d’Alacant, a través de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) depenent de la Regidoria de Presidència, posa en marxa la segona edició del programa de ‘Parelles lingüístiques’ del Voluntariat pel Valencià amb la col·laboració d’Escola Valenciana, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement i l’ús del valencià entre el personal de l’Ajuntament d’Alacant.

Este programa pioner en l’Ajuntament d’Alacant compta amb el suport del Departament de Formació de Recursos Humans, i emprèn la seua segona edició després dels bons resultats obtinguts l’any passat, en què es van inscriure un total de 26 voluntaris valencianoparlantes i 23 aprenents; es van formar 21 parelles i 16 d’elles van completar la totalitat del programa.

El regidor de Presidència, Natxo Bellido, ha mostrat la seua satisfacció pel llançament d’una nova edició d’aquesta iniciativa que permet posar en contacte a voluntaris i voluntàries valencianoparlants amb altres companys o companyes que vulguen aprendre a parlar en valencià, quedant una vegada a la setmana per a parlar-ho durant uns 20 minutos aproximadament.

Este projecte no planteja un format de classes, sinó que proposa la 10 sessions de conversa entre els participants perquè vagen guanyant fluïdesa i superen la inseguretat que provoca l’ús d’una llengua nova. D’esta manera, el diàleg pot ser un bon complement per a les persones que aprenen valencià en els cursos i que necessiten completar la pràctica oral.

Natxo Bellido ha animat al personal municipal a participar en el programa de ‘Parelles lingüstiques’, amb el qual s’atén una demanda dels empleats públics per a millorar el seu nivell de valencià, en línia amb els resultats de l’enquesta elaborada per la Universitat d’Alacant. Este informe, que ha sigut presentat recentment, posava de manifest que 3 de cada 4 empleats públics desitjarien millorar el seu nivell de valencià i estaria disposats a rebre formació per a emprar-ho en el dia a dia del seu treball.

Així mateix, l’edil de Presidència ha avançat que l’Ajuntament d’Alacant continuarà amb la seua línia d’impuls i promoció d’activitats que contribuïsquen a augmentar el coneixement i l’ús del valencià entre les treballadores i els treballadors municipals.