Compromís reclama que es reprenga la negociació per a aprovar el Catàleg de Proteccions com més prompte millor

Alacant, dilluns 29 de gener de 2018.- El Grup Municipal de Compromís denuncia que la ciutat d’Alacant “no pot seguir esperant per a tenir un Catàleg de Proteccions” i per açò insta a la regidora d’Urbanisme Eva Montesinos, al fet que convoque com més prompte millor als grups municipals per a aconseguir un consens entorn d’aquest document. “No podem seguir lamentant que hi haja edificis que, a causa de no estar aprovat el Catàleg d’Edificis, vegen amenaçat el seu futur”, ha advertit hui el portaveu de Compromís, Natxo Bellido.

Sobre aquest tema, ha rebutjat que “tot aqueix treball, tot aqueix esforç que vam fer amb els tècnics municipals s’haja tirat a la paperera per culpa, en el seu moment, de l’actitud del PP, Ciutadans i els dos regidors no adscrits, de no voler aprovar aquest instrument bàsic per a la protecció cultural, ambiental i patrimonial de la nostra ciutat”.

En aquest sentit, Bellido ha recordat que la negociació que va dur a terme l’anterior edil d’Urbanisme Miguel Ángel Pavón “va fracassar tant per la negativa del PP i C’s i els no adscrits de donar prioritat a un document fonamental per al desenvolupament de la nostra  ciutat, com per la incapacitat de Pavón per a trobar amplis consensos en el Ple”.

Referent a açò, la nova edil d’Urbanisme ja ha comentat en diferents ocasions la seua voluntat de reobrir aquesta negociació, i des de Compromís li instem a fer-ho amb urgència, així com a tornar a muntar l’Oficina del PGOU que ha desmantellat. “Urgeix avançar en aquest document, igual que urgeix que l’equip de Govern done prioritat a l’elaboració d’un Pla General Estructural actualitzat”.

“Per açò, des de Compromís, tal com reivindiquem fa unes setmanes en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, exigim que de nou entrem a debatre sobre aquesta qüestió i, sense desnaturalitzar el document que en el seu moment es va portar al ple, puguem tornar-nos a asseure, puguem dialogar, veure fins a on cal negociar per a traure-ho avance i no deixar que aquest instrument i que aqueix treball estiga condemnat a estar en la paperera”.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, Natxo Bellido, PGOU, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *