Compromís proposa exigir a Foment inversions per 1.200 milions anuals per a la província d’Alacant

Alacant, dissabte 17 de febrer de 2018.- El Grup Municipal de Compromís elevarà al pròxim ple del mes de febrer una proposta per a exigir al Ministeri de Foment la posada en marxa d’un Pla de Xoc d’Inversions per a destinar, almenys, 1.200 milions anuals entre 2018 i 2020 en inversions en la província d’Alacant.

Aquesta iniciativa, que en el ple la defensarà en forma de Declaració Institucional l’edil Sonia Tirado, urgeix a l’Executiu Central a pressupostar unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional de la Comunitat Valenciana, i a incloure les dotacions necessàries per a compensar la infrafinanciación i retallades en el nostre territori sota els governs del PP que, des de l’any 2010, són “especialment sagnants amb els pobles d’Alacant”.

“Per si tot açò no fóra suficient, en 2017 va tornar a baixar la inversió pressupostada en infraestructures, i el que és pitjor encara, del que estava pressupostat tan solament s’ha executat una tercera part”, lamenta Sonia Tirado, qui posa de manifest que “des de l’arribada de Mariano Rajoy a la Moncloa els valencians som la comunitat que menys inversions hem rebut del Govern Central: som els primers en marginació”.

Per a Compromís, atès que aquesta situació desfavorable es manté constant des de 2012 a 2017, “no podem deixar de pensar que respon a una decisió conscient i premeditada posat que, en el mateix període, habitants d’altres comunitats han rebut cinc vegades més per habitant que nosaltres”, segons dades de la patronal de la construcció a nivell estatal, SEOPAN, que estudia les licitacions d’obres públiques.

“La realitat és que les previsions de 2018 no són més falagueres, amb uns pressupostos prorrogats i un Executiu que pretén fer xantatge als valencians i valencianes per a evitar fer front a les seues obligacions”, afig Sonia Tirado.

Davant la pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat 2017, i la possible futura negociació dels PGE per al 2018 –insisteix– és important que aquesta exigència unànime es convertisca en l’execució total d’allò pressupostat l’any 2017 sense deteniment d’allò que s’hauria de pressupostar al 2018.

Segons assenyala l’edil, la veritat és que l’AVE continua sense arribar a Elx ni Oriola, i tampoc hi ha connexió Alacant-València, no hi ha un compromís clar que l’AP-7 siga en 2019 una via totalment gratuïta de nord a sud del nostre territori, no s’ha licitat la nova variant de Torrevella, no s’han concretat les Rodalies a Villena i Elda, i el tren de Costa continua sense licitar-se, igual que supressió dels passos a nivell, ni les mesures per a millorar el rendiment de les dessalinitzadores.

 

   Per açò, aquesta D.I. proposa exigir al Govern Central l’execució de tota l’obra pressupostada en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017, així com el disseny del projecte de l’estació intermodal imprescindible per a millorar les comunicacions de la ciutat d’Alacant. 

  D’igual manera, planteja crear una Comissió mixta de seguiment de les inversions per a supervisar que els projectes pressupostats són efectivament realitzats en el termini corresponent. 

(*) Imatge d’arxiu d’una de les accions reivindicatives de Compromís per a la millora de les infraestructures ferroviàries a Alacant

Arxivat en: Ajuntament, Infraestructures i transports, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *