Alacant, 19 d’abril 2018.- El portaveu del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, ha remarcat hui que la ciutat d’Alacant “no es mereix passar d’un ‘minigobierno’ a una alcaldia de rebot”, i ha considerat que la investidura del senyor Luis Barcala, del PP, “és una investidura legal però no legítima, conforme al que va votar majoritàriament la ciutadania al juny de 2015”.  Bellido ha qualificat l’operació que ha donat l’alcaldia al PP com un “belmontazo”, i s’ha preguntat “”què li ha promès el PP a l’edil Nerea Belmonte per a no recolzar a la candidata Eva Montesinos, tal com seria coherent amb la seua posició política”.

Hui s’ha violentat la voluntat de la majoria de la ciutadania, que en el mes de maig de 2015 va votar un govern progressista i d’esquerres”. La senyora Belmonte, ha afegit, “s’ha convertit hui en una trànsfuga amb totes les lletres, violentant el vot que va fer en la investidura de l’any 2015, per la qual cosa ens haurà d’explicar la senyora Belmonte i el Partido Popular quin ha passat durant aquests dies, si han hagut converses d’amagatons que no coneixem”.

Compromís Alacant   Segons ha recordat, el plantejament amb el qual Nerea Belmonte ha afrontat les negociacions entorn d’aquesta investidura constituïen un clar xantatge, vinculant el “sou i vot”, un xantatge en el qual Compromís “no ha entrat”, perquè, “com hem fet en altres ocasions, posem l’ètica per davant de l’aritmètica”.

“Nosaltres teníem clar que no anàvem a entrar en aqueix xantatge de sou o vot, ella havia de votar i a partir d’ací s’anava obrir una nova etapa en aquest Ajuntament. Ara, i tenint en compte que aqueixa era l’única motivació de Belmonte perquè no ha demostrat, ni comanda ni parlat de res més, ens preguntem què li haurà donat o oferit el Partit Popular, el partit de la mala gestió, de la corrupció generalitzada i del Pla d’Ajust”.

Compromís Alacant “Veiem de nou que el PP per a guanyar, ha de recórrer a els paranys: havia d’acudir al dopatge electoral en anteriors eleccions i ara ha de recórrer a no sabem què d’amagatons amb la senyora Belmonte perquè haja ocorregut aquest “belmontazo”.

En aquest escenari, l’altre regidor no adscrit, Fernando Sepulcre –que s’ha votat a si mateix, i el seu vot ha resultat nul– ha demostrat igualment “que passa de tot i pretén riure’s també d’aquesta ciutat i dels alacantins”, mentre que Ciudadanos, de nou “s’esborra de la partida i al final també és còmplice del que ha passat”.

Compromís Alacant  Finalment, Natxo Bellido ha considerat que  “l’esquerra haurà de reflexionar sobre el que ha significat aquest mandat “, i per la seua banda, Compromís, segons ha avançat, “treballarà per a recuperar democràticament el que s’ha perdut  hui de rebot”.