Compromís acusa al PP “d’amagar” les Regidories d’Igualtat i Memòria Històrica

Alacant, 20 d’abril 2018

El portaveu del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament
d’Alacant, Natxo Bellido, ha qualificat com un “error absolut” que en el repartiment de les competències municipals, el nou govern del PP vaja a “amagar” en altres àrees les Regidories d’Igualtat i de Memòria Històrica, creades en el present mandat.

“En temes d’Igualtat, i recordant l’última mobilització del 8 de març, on les dones van exigir estar en primera fila en l’agenda pública i de la política, ens sembla que no és un bon senyal que el PP amague una Regidoria que parla d’igualtat de gènere, de la lluita contra el terrorisme masclista”, ha indicat Bellido.

Quant a la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica, ha remarcat “el grandíssim treball” realitzat per a conciliar la ciutat amb la seua memòria. Per açò, ha considerat que integrar-la ara en Cultura “és anar cap a arrere”.

“No obstant açò, si tenim en compte que el senyor Barcala era el que s’anava a pujar a l’escala per a tornar a posar la placa de la División Azul, és lògic que siga ell qui ara torne a amagar la memòria històrica d’aquesta ciutat”, ha apuntat.

En aquest sentit, el portaveu del Grup Municipal de Compromís també ha indicat que cal preguntar-se “què passa amb les Regidories de Presidència i de Coordinació de Projectes, de les quals depenen projectes claus per a la ciutat d’Alacant com són l’EDUSI Cigarreras, el Pla Ciutat i el Pla d’Inclusió Social”.

D’altra banda, Compromís ha exigit al senyor Carlos Castillo, –que assumirà les àrees d’Hisenda i Agència Local de Desenvolupament– que abandone de forma immediata les seues competències en la Diputació d’Alacant, i que se centre a gestionar aquest ajuntament, perquè “no pot ser que aquest ‘minigobierno’ del PP, que a més és de rebot i amb un ‘belmontazo’, tinga solament 7 regidors, a més del senyor alcalde, i que un ni si vulga ho tinguem ací”.

Finalment, Natxo Bellido ha traslladat també els seus dubtes sobre les competències que presumptament va a rebre la senyora Nerea Belmonte en aquest nou govern, després de la seua contribució imprescindible per a donar el govern al PP.

Arxivat en: Ajuntament, Igualtat, Memòria Històrica i Democràtica, Natxo Bellido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *