Resolució de l’Executiva de Compromís Per Alacant

1-. El resultat del Plenari d’Investidura del passat dijous 19 d’abril significà pervertir el mandat de la ciutadania, expressat en les eleccions de maig de 2015, que majoritariàment demanava a la ciutat d’Alacant, i a bona part de les institucions del nostre País, que governarà l’esquerra. La formació de governs progressistes i plurals. Governs del Canvi que tancaren molts anys de majories absolutes d’una dreta podrida per l’ombra de la corrupció i incompetent per a pal·liar i donar respostes publiques justes i inclusives als efectes socioeconòmics d’una crisi que fou més dura a la nostra ciutat i el territori valencià que en el conjunt de l’Estat.

Esta voluntat popular majoritària fou violentada dijous passat, i dóna joc a que el PP, absolutament aïllat políticament, i en minoria en el Plenari, agarrarà l’Alcaldia de rebot a causa del comportament democràticament indigne dels regidors no adscrits, en especial la Sra. Belmonte que des d’ara passa a ser una trànsfuga en totes les acepccions d’esta categoria política. Tampoc fou neutral la covardia política i institucional de Ciudadanos que, una volta més se retrata com un factor absolutament irrellevant de la present de la legislatura.

Per tant el PP ha accedit al govern, més enllà de la sospita de les trampes que quasi sempre els acompaña, de forma legal però il·legítima al canviar el mandat popular de les urnes a causa del vot d’una trànsfuga que provenia d’una candidatura d’esquerres.

Compromís per Alacant ja anuncia que, dins del límits de la lleialtat institucional, farem una oposició dura i contundent al PP que ens recorda els pitjors governs de la democràcia a Alacant, i que en estos tres anys de mandat no ha demostrat comptar amb un projecte de ciutat solvent, i capaç de donar respostes als reptes generalistes que té plantejats la ciutat en el seu present i futur.

2-. L’episodi del Plenari d’Investidura no pot ni deu amagar, seria un error històric, la responsabilitat que hem tingut l’esquerra plural de la ciutat en aplegar a esta situació. S’ha d’assumir que hem viscut un projecte fallit de govern del canvi, que ja qualificàrem a Compromís de fracàs, quan el PSPV-PSOE se quedà a soles en el govern municipal.

Per tant fer balanç del que ha passat, d’allò que hem fet i com ho hem fet, resulta una urgència per a Compromís per a poder situar-nos en este final de mandat, i projectar-nos amb credibilitat per a sumar al canvi el govern de la ciutat en les eleccions del mes de maig de 2019.

Si bé Compromís ha estat una illa de sensatesa, estabilitat, governabilitat i bons projectes en estos tres anys de mandat, tant al govern com en l’oposició, no podem defugir d’assumir els errors que hem comés i  la nostra part de responsabilitat per no haver-nos plantat de forma més contundent en la meitat de la legislatura, quan ja advertíem públicament de la greu situació del govern municipal, envoltat d’un insuportable soroll permanent, i de la sensació generalitzada que el canvi de govern no havia donat lloc a un govern del canvi.

Les últimes decisions, i la clamorosa falta d’autocrítica de les altres opcions progressistes de la ciutat resulten absolutament alarmants, i ens conduixen a reclamar-les que òbriguen un procés de reflexió absolutament necessari en que més enllà de fer una autocrítica que encara no han fet, i que resulta imprescindible per a recuperar part de la credibilitat política que han perdut.

 Este procés de reflexió, sincer i allunyat de cainismes, partidismes i personalismes, els ha de dur a intensos i profunds processos de regeneració dels seus projectes, i a decidir de forma honesta la seua aposta per cooperar de forma lleial i intel·ligent amb les diferents tradicions polítiques de l’esquerra, per a sumar majories progressistes estables que ajuden a la governabilitat de la ciutat.      Una cooperació que abandone els vicis de l’actual mandat i que estiga sustentada per un projecte nítid del canvi que en esta legislatura no s’ha percebut per part de la ciutadania, i que s’ha vist greument afectat per la incapacitat de construir un govern sòlid, amb relat i emmarcat en la col·laboració pel bé de la ciutat.

3-. Compromís anuncia la convocatòria d’una Assemblea a principis del mes de maig que suposarà el tret d’eixida del nostre camí de (re)construcció d’una majoria social que recupere democràticament el govern de la ciutat, amb l’aval de la ciutadania en les pròximes eleccions, i sobre la base d’un Projecte de Ciutat que permeta plantejar un full de ruta de l’Alacant del present i del futur, atenent als principals eixos ja emmarcats en les Jornades de Ciutat #ProjectAlacant, que estem celebrant amb la participació protagonista de la societat civil alacantina.

L’Executiva plantejarà al conjunt del Compromís la necessitat d’assumir, amb la legitimitat del treball i el comportament institucional d’estos tres anys, l’absoluta determinació per a liderar l’espai progressista de la ciutat i aconseguir com única Garantia del Canvi real que Compromís lidere el pròxim Ajuntament d’Alacant, sorgit de les urnes del 2019, sobre la base d’un govern plural progressista en un escenari on les majories absolutes i el bipartidisme són qüestions, benauradament, pròpies del passat i que no van a repetir-se.

Alacant, dimarts 24 d’abril de 2018

 

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *