Esmenes als PGE per més de 50 milions per a inversions a Alacant i el seu entorn

Compromís presentarà un paquet de 9 esmenes parcials al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 específiques per a la ciutat d’Alacant i el seu entorn, per un valor proper als 50 milions d’euros, amb les quals es pretén compensar “el ninguneo” i el maltractament, un altre any més dels PGE a la ciutat i la província d’Alacant.

De la mà del diputat en el Congrés, Ignasi Candela, el portaveu del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, al costat de la portaveu adjunta Mª José Espuch i la regidora Sonia Tirado, han presentat aquest divendres en roda de premsa les esmenes parcials de Compromís als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018.

El diputat ha lamentat que aquests PGE “per enénisim any consecutiu tornen a deixar a Alacant en el furgó de cua d’una manera inexplicable, tornen a aprofundir en la desigualtat territorial que cada vegada és major, entre una Espanya rica i una Espanya en vies d’empobriment gràcies al PP”.

Candela ha valorat la importància de comptar amb un front comú de totes les forces en defensa dels interessos de la província d’Alacant, i per açò ha convidat a Ciudadanos al fet que se sumeix a les esmenes parcials de Compromís per a corregir aquesta desigualtat.

“Aquestes esmenes creiem que són l’oportunitat per a equilibrar uns Pressupostos que tornen a donar l’esquena als alacantins i alacantines als interessos d’Alacant promoguts per PP i Ciudadanos, que una vegada més ens neguen el pa i la sal”, ha apuntat Natxo Bellido.

Natxo Bellido ha indicat que “les esmenes específiques de l’àrea d’Alacant i el seu entorn que presentem des de Compromís per més de 50 milions d’euros pretenen donar resposta a manques i deficiències que Alacant arrossega des de fa molts anys, fruit de la marginació a la qual el Govern central sotmet des de fa dècades a aquesta ciutat i a la província, i que se sumen al deute històric i la infrafinanciación que pateix el nostre territori “.

Les esmenes contemplen inversions per valor de 10 milions d’euros per al projecte del Tren de Costa, 10 milions per a la construcció d’una estació intermodal a Alacant, altres 13 milions d’euros per a diverses actuacions de modernització de la xarxa ferroviària de Rodalies Alacant-Múrcia i 6 milions per a la rehabilitació integral d’edificis en barris vulnerables de la ciutat d’Alacant.

Compromís AlacantAixí mateix, Compromís proposa destinar 3 milions a la posada en valor del Castell de Sant Fernando, un milió d’euros per a iniciar el projecte de la connexió del futur Corredor Mediterrani amb el Port d’Alacant, un milió d’euros a la connexió ferroviària de l’Aeroport d’Elx-Alacant, altres 600.000 euros a la construcció d’una nova Caserna de la Guàrdia Civil, i 300.000 euros per a l’estudi i licitació de les obres per a començar el tram de rodalies entre la Villena i la línia de Rodalies Alacant-Múrcia, així com l’ampliació i millora de les instal·lacions del Canal del Taibilla a Alacant, amb 350.000 euros, entre altres partides.

VISITA DE RAJOY A ALACANT

   Natxo Bellido s’ha referit hui a la visita, demà dissabte 5 de maig, del president del Govern Mariano Rajoy a l’Ajuntament d’Alacant, una visita que Compromís considera que hauria de “servir per a fer algun anunci que van a millorar les inversions en la ciutat d’Alacant i les comarques alacantines”, així com per a anunciar que procedeix a “retirar el Pla d’Ajust al que està sotmès l’Ajuntament d’Alacant per la desastrosa gestió econòmica d’anteriors governs del PP”.

“Després de molts anys sense trepitjar aquesta ciutat, confiem que no vindrà ara únicament per interessos partidistes, per a celebrar un gol, de penal injust i en l’últim minut, una victòria que no és legítima, conforme al que va votar la ciutadania al maig de 2015 i que a més s’ha aconseguit gràcies al vot del transfuguisme polític”.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, María José Espuch, Natxo Bellido, Propostes, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *