Compromís dona a Rajoy una carta per a reclamar la retirada del Pla d’Ajust, majors inversions per a Alacant i que complisca amb el Pacte Estatal contra la Violència de Gènere

 

Alacant, dissabte 5 maig de 2018

 El secretari local de Compromís Per Alacant i portaveu del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido, ha aprofitat la visita del president del Govern, Mariano Rajoy hui dissabte 5 de maig, a l’Ajuntament d’Alacant, per a fer-li lliurament, personalment, d’una carta reivindicativa en la qual s’arreplega la urgent necessitat que el Ministeri d’Hisenda accedisca a retirar el Pla d’Ajust al consistori alacantí, així com que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 augmenten les Inversions a Alacant i el seu entorn, i que el Govern complisca amb el seu compromís de dotar amb 200 milions d’euros el Pacte Estatal contra la Violència de Gènere.

   El portaveu del Grup Municipal ha pres part de l’acte institucional de signatura del Llibre d’Honor de l’Ajuntament oferit aquest migdia al president del Govern, i ha aprofitat l’oportunitat de comunicar-li directament i per escrit el següent escrit:

Senyor President, 

   Des de Compromís Per Alacant, a més de brindar-li la benvinguda a una ciutat a la qual fa anys que no visitava, volem aprofitar la seua visita institucional a l’Ajuntament d’Alacant per a sol·licitar-li que el Ministeri d’Hisenda inicie els tràmits que permeten recuperar la fórmula que es va habilitar l’any 2014 per a la cancel·lació dels Planes d’Ajust, i a la qual es va adherir l’Ajuntament de Madrid, per a fer efectiva la retirada al més prompte possible del Pla d’Ajust al que està subjecte l’Ajuntament d’Alacant fins a 2023. 

  Un Pla d’Ajust innecessari a causa de l’actual situació de sanejament econòmic del consistori, i que té sotmesa l’autonomia municipal i restringeix la capacitat d’inversió i contractació de l’Ajuntament. Cal recordar que aquesta petició va ser aprovada majoritàriament en el Congrés i que aquest Pla se li va imposar a la ciutat a causa de “la desastrosa gestió econòmica” dels anteriors governs municipals del PP.  

   Igualment, considerem que la redacció dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 són l’ocasió perfecta per a corregir la desafortunada dinàmica en la política d’inversions en l’autonomia valenciana, i molt especialment en la província i la ciutat d’Alacant, territoris que any rere any són els més perjudicats per l’actual sistema de finançament autonòmic, i es queden en la cua de les inversions territorialitzades de l’Estat. Per açò, li instem a modificar els Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany perquè arrepleguen les demandes justes de la societat alacantina i incloguen el finançament que ens ha de correspondre en funció de la nostra població. 

   Finalment, i no menys important, aprofitem la present per a reclamar al Govern d’Espanya a complir de manera urgent amb el seu compromís de dotar pressupostàriament amb un total de 200 milions d’euros, tal com s’havia compromès el seu Govern, per a implementar les mesures del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere. La lluita contra la violència de gènere requereix d’una aposta real i decidida que permeta combatre el masclisme, protegir a les víctimes i treballar per la igualtat real de gènere. 

   Agraint per endavant la seua col·laboració, li saluda atentament,

 

Natxo Bellido Suay
Portaveu del G.M. de Compromís

Arxivat en: Alacant, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *