Bellido crida a formar un front comú alacantí per a reivindicar davant Foment un compromís “clar i inequívoc” per a la connexió ferroviària de l’Aeroport

 

  • Exigim que el Sr. Barcala li faça arribar al Ministeri de Foment la negativa de la ciutat d’una solució provisional que seguisca condemnant a la façana marítima per al futur

Alacant, dimecres 30 de maig de 2018

Des del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant es crida a formar un front comú alacantí amb tots els partits polítics i amb la societat civil per a reivindicar un compromís “clar i inequívoc” del Ministeri de Foment per a connectar per tren l’Aeroport d’Alacant-Elx amb un traçat definitiu que permeta alliberar de les vies la façana marítima sud de la ciutat.

En aquest sentit, Bellido fa una crida a l’associacionisme veïnal, i al conjunt de la societat civil alacantina “a promoure accions de reivindicació davant el Govern Central, que serien recolzades des de Compromís, perquè es passe dels anuncis als projectes amb terminis i pressupost. És indignant que tinguem l’únic aeroport internacional de tota Europa sense connexió ferroviària”, ha apuntat el portaveu del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido.

Bellido s’ha referit així al recent anunci del Ministeri de Foment per a iniciar els tràmits mediambientals per a connectar per tren l’aeroport, un projecte que constitueix una reivindicació històrica de la ciutat que, any rere any, queda en simples anuncis que mai arriba a materialitzar-se.

“Existeix un consens generalitzat en aquesta ciutat sobre aquest tema entorn de la necessitat que es faça aqueixa connexió ferroviària amb l’aeroport i que no siga a través de la façana marítima de la ciutat. Per açò hem de mobilitzar-nos com a ciutat per a exigir-ho. I esperem que el Sr. Barcala se situe al costat dels interessos de la ciutat davant el Ministeri de Foment. Ens juguem molt, i no anem a tolerar una solució provisional que passe per la façana litoral perquè sabem que aqueixa solució provisional es perllongarà ja per a tota la vida. I açò Barcala li l’ha de transmetre alt i clar al Ministeri”.

Sobre aquest tema, i aquesta és “una gran ocasió per a poder connectar ferrocarril amb l’aeroport, i que d’una vegada per sempre es faça bé, és a dir, alliberant la façana litoral de les vies del tren. Per a açò, Foment hauria de concretar un nou traçat que, d’alguna manera, estiga coordinat amb el projecte que realitzat en 2010, i que planejava un corredor que travessava en túnel la Serra de Colmenares fins a l’entorn del parc del Palmerar”.

“Des de Compromís entenem que aquesta solució seria la idònia, perquè permetria retirar les vies de la primera línia del mar, suprimir l’estació de Sant Gabriel, i deixar espai per a un passeig marítim entre l’entrada sud i Urbanova, recuperant la façana marítima per a la ciutat”, ha conclòs Natxo Bellido.

Arxivat en: Aeroport de l'Altet, Ajuntament, Compromís per Alacant, Infraestructures i transports, Natxo Bellido, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *