Compromís urgeix al PP a reactivar la Comissió de Memòria Històrica per a democratitzar d’una vegada per sempre la llista de carrers d’Alacant

Alacant,  dijous 24 de maig de 2018

La portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís, María José Espuch, ha exigit a l’equip de Govern del PP que convoque ja la Comissió per a l’aplicació de la Memòria Històrica a Alacant, i materialitze i execute d’una vegada l’acord adoptat el 28 de desembre de 2017 pel ple que suposa el canvi de 37 vies del map de carrers alacantí.

“Sabem que el PP mai ha mostrat interès per a aplicar la Llei de la Memòria Històrica en la ciutat d’Alacant, i no més cal recordar que durant l’anterior govern progressista, en el qual Compromís va impulsar la creació de la Regidoria de Memòria Històrica i la democratització del map de carrers, els populars fins i tot van recórrer a els tribunals per a impedir la retirada dels noms de personatges i símbols franquistes i feixistes en els nostres carrers”, ha destacat la portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís, Mª José Espuch.

Després de la participació de les diferents Juntes de Districte en l’elecció dels nous noms de la llista de carrers, “el PP no pot seguir allargant sine die aquest procés: ha d’anteposar la seua animadversió a la recuperació de la memòria històrica i entendre d’una vegada que ara que governa de nou l’Ajuntament d’Alacant, ha de treballar per a aplicar la Llei i per a complir amb el mandat del ple del passat mes de desembre, en el qual s’arreplegava el canvi d’aqueixes 37 carrers, places i altres espais públics amb noms franquistes”, ha apuntat.

Des de Compromís entenem que “la Memòria Històrica és un dret que ens fa més lliures, i la nostra ciutat no es mereix seguir ni un minut més amb la indignitat de ‘lluir’ noms de carrers i places vinculats al franquisme”.

És hora, ha afegit, “que la democràcia espanyola i les generacions vives que hui gaudeixen d’ella honren i reparen per sempre a tots els que directament van patir les injustícies i greuges produïts per uns o altres motius polítics, ideològics o de creences religioses, en aquells dolorosos moments de la nostra història”.

ACTES DEL 25 DE MAIG

Demà 25 de maig, el Consistori d’Alacant –amb el seu alcalde Luis Barcala al capdavant– celebrarà el 80 aniversari del dramàtic Bombardeig del Mercat Central, dut a terme en la Guerra Civil Espanyola per l’aviació feixista, amb diversos actes en homenatge a les Víctimes.

Si realment els importa la recuperació de la memòria de les víctimes, esperem que l’equip de Govern del PP es pose les piles i reactive ja la citada comissió”, en la qual s’estan presents tots els grups municipals, diferents associacions relacionades amb la memòria i la història de la ciutat, representants veïnals de les Juntes de Districte i membres de la Universitat d’Alacant.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, María José Espuch, Memòria Històrica i Democràtica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *