Compromís: “el minigobierno del PP demostra ser un equip feble i sense projecte, marcat pel descontrol i la paralització municipal”

Alacant, dijous 8 de juny de 2018

El Grupo Municipal de Compromís ha fet balanç hui dels primers 50 dies de l’actual govern del PP al capdavant de l’Ajuntament d’Alacant, un període en el qual l’alcalde popular Luis Barcala ha demostrat que dirigeix un minigobierno feble, sense projecte ni full de ruta de ciutat, marcat pel descontrol i la paralització municipal”.

El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido, ha oferit una roda de premsa al costat de la portaveu adjunta Mª José Espuch i l’edil Sonia Tirado, en la qual ha remarcat que “el PP està incapacitat per a ser una mica més que una dura transició fins a les pròximes eleccions perquè no tenen capacitat, legitimitat ni projecte per a afrontar els reptes de futur de la ciutat”.  Compromís –ha afegit Bellido— per la seua banda “té la voluntat de liderar l’oposició a aquesta transició i preparar-nos per a poder liderar la recuperació de la ciutat d’Alacant com a ciutat del canvi”.

Després d’examinar el dia a dia del govern del PP, està  clar que “Luis Barcala no té full de ruta, i en els seus anuncis en defensa de l’ocupació i neteja es demostra la seua falsedat, ja que veiem que l’edil responsable amb prou faenes apareix per l’Ajuntament, i es neguen reiteradament a convocar la Comissió de Neteja”.

A més, el PP també “ha mentit en la seua voluntat d’oferir un diàleg fluït amb l’oposició”. Bellido ha considerat que “allò de les Juntes de Portaveus setmanals va ser una broma, i tots els grups de l’oposició ens hem hagut d’unir per a pressionar i que es convoquen les comissions pendents que són més urgents”, ha recordat.

Prova del descontrol en el qual es mou l’equip de Barcala, són les freqüents desautoritzacions entre els membres del govern, especialment en el cas del seu portaveu, Mª Carmen de España, la qual cosa revela un govern feble i descoordinat, com s’ha demostrat, per exemple, amb la crisi de les caravel·les portugueses.

Per a Compromís, cal destacar també que aquest govern del PP únicament està tramitant de forma ordinària les inversions ja previstes — i que de moment no ha sigut capaç de sumar majories per a la primera i necessària modificació de crèdit que cal afrontar –.

“Aquest és un minigobierno incapaç de sumar voluntats, més enllà de les dels trànsfugues”, fins al punt que ni tan sols aconsegueix el consens amb la dreta.  “La seua debilitat prové també d’una dreta, Ciudadanos, que sembla que no està disposada a col·laborar per a enfortir el seu govern, més preocupat pels càlculs electoralistes per a fer el sorpasso, a pesar que a Madrid es va quedar tot sol defensant el govern de la corrupció que representava Rajoy”, ha indicat el portaveu del Grup Municipal de Compromís.

En aquests 50 dies, Barcala s’ha dedicat a fer-se fotos, però aquestes imatges no han servit per res. “Es reuneix amb la Universitat d’Alacant però no solucionen el tema del vial, o amb l’Agència Valenciana de Turisme pel tema de l’Oficina, i ens preguntem de quina han servit aqueixes reunions si no han desbloquejat cap problemes”.

La realitat, és que des de l’arribada del PP al govern municipal s’han paralitzat iniciatives importants i projectes fonamentals en els quals s’havia treballat durant els primers anys del present mandat, com és el cas del:

  • Pla de Ciutat
  • Pla d’Inclusió Social
  • PGOU (Catàleg de Proteccions)
  • Problema convivència Centre i Centre Històric Reforma Planes Especials Centre i Centre Històric i Ordenances
  • Carrers franquistes (que hem obligat a desbloquejar)
  • Escorxador (Parc Capçalera).

L’edil Sonia Tirado s’ha referit a la falta d’iniciativa i inactivitat del govern del PP en el tema de Neteja, un tema prioritari per a la ciutat pel qual Compromís ha reclamat insistentment que es convoque de forma urgent i extraordinària la Comissió de seguiment del contracte de neteja –l’última vegada, de forma consensuada amb la resta dels grups de l’oposició– i que no pot esperar a que passen les Fogueres. “Ha d’haver-hi un pla d’acció especial de Fogueres i un pla per a l’estiu, perquè veiem que les intencions no es tradueixen en fets, es queden merament en anuncis”. 

Així mateix, Sonia Tirado s’ha referit a la inoperància del nou regidor d’Ocupació i Desenvolupament Local, Carlos Castillo, la gestió del qual en aquests primers 50 dies “és un fidel reflex del que van anar els últims quatre anys abans del canvi de govern en l’Agència de Desenvolupament Local: res “.

Res de treball, cap avanç, cap indici que ens faça pensar que més enllà de la inèrcia que segueixen els tècnics, gens diferent, gens nou, no tenim cap notícia de com està el projecte de la Capçalera, no sabem què es va a fer en les àrees industrials que va anar un projecte iniciat l’any passat que sembla està en l’aire, no sabem com va en matèria d’ocupació el tema de la contractació, però no m’estranya perquè és el fidel reflex del que s’estava fent en els quatre anys anteriors. El senyor Castillo té, sembla ser, altres interessos, altres prioritats que no són la ciutat d’Alacant”, ha declarat l’edil, que va dirigir precisament les àrees d’Ocupació i Desenvolupament Local durant els primers dos anys i mig de mandat.

Arxivat en: Ajuntament, María José Espuch, Natxo Bellido, Propostes, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *