Compromís reclama a l’Ajuntament d’Alacant que s’oferisca com a ciutat acollidora davant la crisi humanitària de l’Aquarius

Alacant, dimarts 12 de juny de 2018

La portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís, Mª José Espuch, ha reclamat hui a l’equip de Govern del PP que la ciutat d’Alacant s’oferisca per a acollir a refugiats del buc de rescat Aquarius, en el qual viatgen 629 immigrants a bord, entre ells 123 menors i set embarassades.

“Des de Compromís volem recordar al senyor Barcala que l’Ajuntament d’Alacant es va comprometre a ser Ciutat Refugi fa tres anys, quan gobernava Compromís al costat d’altres forces progressistes, però el ara expresident del Govern Mariano Rajoy ens ho va negar. Ara cal preguntar-se si el Sr Barcala complirà el nostre compromís com a ciutat acollidora”, ha assenyalat l’edil.

Espuch ha recordat que l’any 2015 l’Ajuntament d’Alacant va organitzar, a través del Consell de Cooperació, un complet dispositiu per a formar part de l’anomenada xarxa de ciutats-refugie i acollir “temporalment” a immigrants i demandants d’asil, i es van coordinar els recursos que permetrien atendre a refugiats en tots els àmbits”.

Ara és el moment perquè Alacant faça un pas endavant, es pose a la disposició del Consell –que és el que està coordinant tot el dispositiu d’acolliment a la Comunitat Valenciana– i es reactiven les mesures d’atenció previstes en el seu moment per a oferir una resposta solidària, tal com ja han fet altres ciutats, com València, Elx o Alcoi”, ha afegit.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, María José Espuch, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *