Compromís està fart de les mentides de Barcala sobre la transparència i participació de l’oposició

Alacant, dimarts 3 de juliol de 2018

El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido, ha posat de manifest les mentides constants de l’actual alcalde d’Alacant, el popular Luis Barcala, qui en les primeres setmanes del seu minigobierno va avançar que dirigiria la corporació sota els paràmetres de la transparència i la participació activa de totes les forces, però passats dos mesos s’ha demostrat que eren anuncis sense fonament i que el PP segueix gestionant l’Ajuntament com si tinguera una majoria absoluta.

Natxo Bellido ha recordat que en el nou Govern del PP en l’Ajuntament d’Alacant a la seua arribada al maig va revisar i va modificar la composició de la Mesa de Contractació per a nomenar als nous regidors/res amb competències delegades i per a excloure als regidors/res dels partits de l’oposició, que des de 2015 havien format part d’ella com a vocals, per decisió expressa del govern del canvi del que formava part Compromís al costat del PSOE i Guanyar.

“El senyor Barcala va anunciar públicament que els edils de l’oposició estarien presents en la Mesa de Contractació en qualitat de convidats, però veiem que no hi ha cap intenció de portar-ho a la pràctica”.

Les mentides de Luis Barcala per a afavorir la transparència i l’exercici dels drets de participació política també s’han vist reflectides en altres anuncis realitzats pel primer edil, com quan va anunciar que reuniria a la Junta de Portaveus una vegada per setmana perquè tots els grups estigueren al tant de la gestió, mesura que tampoc s’ha materialitzat.

Un exemple similar, igualment denunciat per Compromís, ha sigut la promesa incomplida que els cinc grups municipals estiguen representats en el Consell d’Administració de l’empresa mixta de Aguas de Alicante. L’edil de Compromís Sonia Tirado va ser exclosa després de l’eixida de la coalició de l’equip de Govern i en l’actualitat encara no ha sigut reintegrada, malgrat els compromisos del PP per a fer-ho i la paraula donada per l’alcalde.

   “L’alcalde no té paraula, perquè quan una persona va fent promeses i va incomplint-les, demostra que no té paraula, la qual cosa no ens estranya en un alcalde que ja està deslegitimat per com va arribar i va accedir a l’Alcaldia d’aquesta ciutat”.

Arxivat en: Ajuntament, Natxo Bellido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *