Compromís urgeix a l’equip de Govern del PP a reactivar la posada en marxa de ‘La Capçalera’

Alacant, dimecres 4 de juliol de 2018

La regidora del Grup Municipal de Compromís, Sonia Tirado, ha instat hui a l’equip de Govern del PP a reactivar el projecte per a la creació i posada en marxa de ‘La Capçalera’, que preveu transformar l’antic escorxador comarcal en un innovador centre de desenvolupament empresarial per a crear noves startups tecnològiques.

Ideat i impulsat des de l’Agència Local de Desenvolupament sota l’adreça de l’edil Sonia Tirado durant els primers dos anys i mig del present mandat, a dia d’hui, amb l’arribada del nou equip de Govern del PP, “no se sap res d’aquesta ambiciosa iniciativa”, que té per objectiu “conjugar la innovació econòmica i tecnològica amb el foment de l’ocupació de qualitat i desestacionalizació, aquell que requereix i reté talent”, ha explicat l’edil.

Aquest nou centre està concebut per a funcionar com una “incubadora tecnològica” on es generaran sinergies a través del foment de relacions formals-informals i operatives amb universitats, centres de recerca i altres institucions d’educació superior, que encoratgen la formació i el creixement d’empreses basades en el coneixement i d’altres organitzacions d’alt valor afegit pertanyents al sector terciari, configurant-ho com un espai obert en el qual participar empreses, universitats, centres tecnològics i emprenedors.

Es tracta d’una inversió productiva en infraestructures, que pretén millorar la competitivitat de les empreses de la nostra ciutat, alhora que es dóna una resposta òptima a les noves necessitats dels emprenedors, la qual cosa sens dubte redundarà en el creixement econòmic i social per a la ciutat d’Alacant“, ha explicat Sonia Tirado

D’acord amb els terminis establits per a la posada en marxa d’aquest projecte, després de la tramitació urbanística d’aquest emplaçament, la definició del projecte bàsic d’actuació i del posterior estudi sobre la conceptualització i viabilitat del centre, l’elecció de la seua denominació com ‘La Capçalera d’ImpulsAlacant’ i de la seua imatge corporativa, al llarg de l’any passat es van finalitzar els treballs de demolició dels edificis confrontants a l’edifici central, així com les obres de desenrunament i preparació inicial de la nau principal de l’escorxador, i ara s’ha de donar pas a les successives fases d’adequació i construcció del nou centre.

Per al present exercici es van pressupostar 175.000€  per al projecte d’execució de la Fase I, però a hores d’ara d’any no sabem en quina fase està, si s’està treballant en ell o ha quedat relegat en un calaix“, ha comentat Sonia Tirado, qui ha urgit a l’equip de Govern a reprendre com més prompte millor les regnes del projecte i treballar de forma decidida per a traure avant un projecte que és fonamental per al desenvolupament de noves idees emprenedores i d’empreses incipients de l’àmbit tecnològic, especialment en les àrees d’indústria 4.0, robòtica, tecnologies de la informació i màrqueting digital.

Així mateix, Sonia Tirado ha considerat que en aquesta fase del projecte  “l’equip de Govern ha de posar-se les piles en la cerca de socis públic-privats interessats a col·laborar conjuntament en la dotació de programes d’activitat i contingut al centre”, i mantenir l’aposta inversora del Consistori en aquest projecte que requereix de noves dotacions pressupostàries per a la licitació i execució de la Fase I.

Cal recordar que aquest projecte preveia una dotació pressupostària total de 12 milions d’euros distribuïts en tres fases. La primera, en la qual es troba actualment, comprendria la rehabilitació de l’edifici per a crear espais de coworking, una gran sala polivalent i una altra d’exposicions, aules de formació, despatxos modulars o sales de reunió, entre unes altres.

En la segona fase, el projecte contemplava la construcció d’una desena de naus industrials de fins a 500 metres quadrats en els terrenys contigus, i una tercera fase que comprendria la construcció de diversos tallers en els terrenys pertanyents a l’escorxador, així com un international lab per a donar cabuda temporal a projectes estrangers.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, Economia i Ocupació, Emprenedoria, Escorxador, innovació, Propostes, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *