Compromís denuncia les parades anti-assetjament com una mesura incompleta i anunciada abans de la seua posada en funcionament real

La regidora de Compromís, María José Espuch, ha criticat durament al govern municipal del PP per la incompleta engegada de les parades anti-assetjament en les línies nocturnes d’autobusos.

Aquesta proposta, una de les principals innovacions en igualtat a Alacant i que col·locaria a la ciutat al nivell de municipis com Bilbao o Terrassa en aquesta matèria, va ser presentada el divendres “a so de bombo i platerets” per la institució, i no obstant açò, aquest dissabte solament una de les parades intermèdies es trobava senyalitzada en la ruta dels autobusos nocturns.

Barcala s’ha volgut posar una medalla quan l’única cosa que han fet ha sigut incrementar parades i pintar-les de rosita”, ha afirmat María José Espuch. “Que solament hi haja una parada extra el primer cap de setmana de funcionament és una mostra més de les presses per anunciar una mesura que no es creuen i no li han donat el valor suficient com per a estudiar-la detingudament. ”, ha afegit l’edil de Compromís.

Des de la coalició destaquen que el compromís del transport públic contra l’assetjament de carrer ha d’anar de la mà de més mesurades com les aplicades per ciutats com Bilbao, que han treballat les parades anti-assetjament juntament amb col·lectius feministes i conductors d’autobús. A més s’ha de formar i sensibilitzar al personal del transport públic sobre com contribuir a disminuir el risc per a les dones.

Compromís advoca per engegar altres propostes, com la que els taxistes esperen al fet que la dona entre en el portal per a marxar-se, que contribueix també a reduir el risc d’assetjament i ha sigut implantada amb èxit en diversos municipis.

Espuch també ha destacat que “resulta estrany que Barcala anuncie una mesura que hauria de sorgir de la Regidoria d’Igualtat, i que regidora ni assistisca a la presentació. Crida l’atenció que en un tema d’igualtat de gènere la presentació la facen tres homes”.

Ens sembla una aixecada de camisa implantar aquesta mesura incompleta i sense cap serietat per a una realitat tan dura com la violència de gènere o el risc d’assetjament o violació”, ha asseverat Espuch.

Arxivat en: Dona, María José Espuch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *