Bellido: La bona gestió de les forces progressistes, que rescatà l’Ajuntament de la ruïna, permet ara a la dreta poder invertir en la ciutat

Compromís estudiarà la proposta d’inversions, però advertix ja que se queda curta perquè no inclou projectes com la Capçalera, el Centre d’Interpretació de la Guerra o el tram de Via Parc entre els barris de Tómbola y Los Ángeles

Compromís per Alacant afirma que valorarà la proposta d’inversions que realitza el PP, producte de la bona gestió econòmica heretada del govern plural progressista de la ciutat. Com ha explicat Bellido, “a diferència de l’Ajuntament en la ruïna que ens trobem nosaltres, amb més de 150 milions de deute i un Pla d’Ajust, ara el PP s’ha trobat amb un Ajuntament sanejat, amb un deute mínim que l’ha permés alliberar-se de la intervenció ministerial”.

A més, el portaveu de Compromís ha recordat que “en tres anys, el govern on va participar la coalició, li va pegar la volta a la complicada situació que van deixar després d’uns governs del PP que tacaren amb l’ombra de corrupció la institució i conduiren la ciutat al desastre”.

“Ara Barcala, incapaç de plantejar un projecte propi de ciutat viu de les rendes de la bona gestió de l’esquerra plural, dels projectes que s’havien preparat en aquests tres anys, i del suport que el transfuguisme polític li va donar per a accedir a l’alcaldia”, ha destacat Bellido.

Compromís valora que “per fi” des del govern del PP hagen fet cas a la seua petició de centrar les prioritats polítiques a fer inversions en la ciutat, encara que destaquen que “el govern del PP no pot durar molt perquè d’allargar-se ens tornarien a portar a la senda de la fallida econòmica municipal”.

Des de Compromís s’ha advertit que resulta absolutament inexplicable que en aquesta bateria d’inversions queden fóra projectes com el de la Capçalera d’Innovació, ara que hi ha un impuls institucional decidit a erigir la ciutat d’Alacant com a focus d’atracció de l’economia digital, o el Centre d’Interpretació de la Guerra, ara que caminem cap al 80 aniversari de la finalització de la Guerra Civil espanyola, a més de impulsar Alacant, com a Capital de la Memòria.

Per al portaveu municipal, “Només el sectarisme ideològic i partidista de Barcala i Castillo pot explicar aquesta decisió”. Des de la coalició Compromís no es pot entendre com projectes com la urbanització del tram de Via Parc existent entre els barris d’Àngels i Tòmbola, que ja compta amb un avantprojecte realitzat i que és una reivindicació dels veïns d’aquests barris de fa més d’una dècada, tampoc s’haja inclòs. “Atés que la bona salut econòmica de l’Ajuntament les inversions s’han de notar en els barris de la ciutat” ha afirmat Bellido.

Per últim, des de Compromís se tornà a instar al PP a que retire la seua proposta clarament demagògica i electoralista de rebaixa fiscal de l’IBI lineal i sense atendre a criteris socials, i que és incoherent amb poder mantenir la capacitat futura de fer inversions en la ciutat. “En els pròxims anys caldrà pal·liar l’atonia inversora municipal que hem patit a causa de les severes regles del Pla d’Ajust que va imposar el Govern Central com a càstig a la gestió dels seus companys de partit” ha conclòs Bellido.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, Escorxador, escorxador, innovació, Natxo Bellido, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *