Compromís pregunta en el Congrés dels Diputats sobre la cessió de “La Britànica” a l’Ajuntament d’Alacant

El diputat de Compromís Ignasi Candela ha preguntat al Govern sobre la situació en la qual es troba la cessió de l’antiga refineria “La Britànica” i els terrenys adjacents a l’Ajuntament d’Alacant.

La comissió d’Hisenda i Funció Pública va aprovar el novembre de 2017 la Proposició no de Llei sobre la cessió de l’antiga refineria “La Britànica” a l’Ajuntament d’Alacant encara que el dia d’avui aquesta cessió no s’ha fet efectiva.

Aquesta cessió permetria fer valdre i donar un ús públic a aquest espai, una de les poques joies de l’arquitectura industrial a Europa i que, després de l’eliminació de la resta d’hidrocarburs que encara queda en una de les basses, es podria destinar a usos de caràcter cultural i museístic.

Compromís aposta per regenerar aquesta zona annexa a un dels barris més emblemàtics, com és L’Albufereta. “Recuperar aquesta àrea des del punt de vista cultural, patrimonial i històric és impulsar una ciutat que necessita un projecte. Alacant ha viscut embarcada en la cerca d’una fita que servisca de pol atraient i, com en altres ocasions, ha caigut en la desmesura. Aquest ha de ser un projecte obert i ajustat a pressupost”, ha manifestat la regidora María José Espuch.

Arxivat en: Alacant, María José Espuch, Memòria Històrica i Democràtica, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *