Bellido: “Considerem un despropòsit polític no aprofitar tot el treball tècnic realitzat per a la protecció del patrimoni de la ciutat”

Segons Compromís començar de nou el catàleg de protecció del patrimoni podria suposar dos anys de tramitació.

Amb la decisió del PP es retardaria la protecció d’aquell patrimoni no inclòs en el pla general de 1987

El grup municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant ha expressat la seua preocupació per l’anunci de la regidora d’Urbanisme Mari Carmen De España de començar de zero el catàleg de protecció del patrimoni històric, arquitectònic i natural d’Alacant.

Segons la coalició aquesta decisió suposaria un retard de quasi dos anys en la protecció d’aquells espais que no es troben inclosos en la normativa vigent, el Pla General d’Ordenació Urbana de 1987.

“L’expedient del catàleg de proteccions està derogat per la voluntat de la dreta i el transfuguisme polític, la qual cosa deixa desprotegit el patrimoni històric, arquitectònic i natural d’Alacant, que prefereixen deixar les mans lliures a un model de ciutat al servei de l’especulació” ha destacat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

L’edil ha considerat un “despropòsit polític” no aprofitar tot el treball ja realitzat pels tècnics de la Regidoria d’Urbanisme que van elaborar més de cinc-centes fitxes solament pendents de l’aprovació. La coalició també ha instat a De España al fet que “deixe de marejar” ja que “el catalogue de proteccions té molt avançat i que des d’ací és d’on s’ha de partir”.

“Instem a la senyora De España al fet que deixe de tractar d’enganyar a la ciutadania i es pose a treballar. I si no es veu capacitada ni per a traure avant el catalogue de projeccions aquest mandat o per a traure avant altres qüestions com l’ordenança del soroll, faça el que li ha demanat Compromís des de fa temps, que dimitisca com a regidora d’Urbanisme i que siga una altra persona la que ocupe aquesta responsabilitat política”, ha conclòs Bellido.

Arxivat en: Alacant, Natxo Bellido, Pla de Ciutat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *