El grup municipal va presentar una petició de les possibles factures de l’Ajuntament d’Alacant amb les empreses associades al mitjà el 6 de novembre i encara no ha rebut resposta

Natxo Bellido: “Volem saber si Alacant ha contribuït, com altres administracions del PP, a finançar aquest mitjà que s’ha dedicat a fabricar notícies falses sobre governs del canvi”

Compromís ha presentat una queixa al Síndic de Greuges pel silenci del govern municipal del PP davant la reclamació de la relació de factures de l’Ajuntament d’Alacant emeses per les empreses de Més Portal, en cas d’haver-les, i contractes, convenis i altres fórmules de col·laboració amb la mateixa.

El passat 6 de novembre la coalició va presentar per registre de l’Ajuntament d’Alacant una petició de factures per a comprovar que amb els diners de la ciutadania alacantina no es finançava la fàbrica de “fake news” Més Portal. Compromís va reclamar aquestes factures tan sol un dia després que el fiscal de Dénia presentara una denúncia contra l’empresari Andrés nchez Aguilar, editor del diari Més Portal per suposats delictes d’extorsió i amenaces contra sis alcaldes de Compromís (Xaló, Alcanalí, Altea, Callosa d’en Sarrià, Gata de Gorgos i El Verger) i un del PSPV (Ondara).

Des de la coalició s’han mostrat preocupats per la falta de resposta de l’Ajuntament de la ciutat, ja que, passat el termini de 6 dies per a rebutjar la petició, el govern té l’obligació de fer-li-la arribar i passat més d’un mes encara no han rebut la documentació.

“Si no hi ha cap tipus de factura o contracte seria fàcil saber-ho i que ens remeteren la informació, que no ens responguen ens fa témer que el PP oculta informació de manera deliberada per a no admetre que els diners dels alacantins ha servit per a finançar el seu propi fake news”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu del grup municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant.

La denúncia presentada pel fiscal contra Més Portal ha obert el camí perquè Compromís reclame, en diferents administracions governades pel PP, que es deixe de finançar aquest mitjà. És el cas de la diputació d’Alacant que va aportar 9.000 euros en 2017 i 2018 a el “fake news” o municipis com Calp o La Nucia governats pel president de la Diputació, César nchez, i el seu vicepresident, Bernabé Cano, que van gastar més de 12.000 euros en Més Portal.

“La Diputació ha donat un tracte de mitjà de comunicació a una empresa que no és un diari d’interès públic. Ha sigut un portal d’Internet del PP i dels interessos del Pàg. La Diputació està per a ajudar als alcaldes i les alcaldesses i no per a contractar publicitat en mitjans als quals el fiscal denuncia per extorsió i amenaces”, ha explicat el portaveu de Compromís en la Diputació i regidor a Xaló, Gerard Fullana.