Compromís pregunta per la implantació del 5º contenidor

La seua extensió a tota la ciutat és imprescindible per a allargar la vida útil de l’abocador i complir amb els compromisos de reciclatge de la Unió Europea 2020

El grup municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant preguntarà en el pròxim ple de la ciutat sobre l’estat de la implantació del 5º contenidor en la ciutat i les mesures que es planteja el consistori per a allargar la vida útil de l’abocador.

“Ens preocupa seriosament el grau d’implantació d’aquest projecte que entre el primer i el tercer trimestre d’enguany hauria d’haver entrat en funcionament per tota la ciutat”, ha afirmat Sonia Tirado, edil de Compromís. La regidora ha recordat que la implantació del 5º contenidor va començar al març de 2017 i que la seua implantació per la ciutat havia d’anar recolzada per una campanya informativa als veïns.

El 5º contenidor és una de les mesures que ajudarien a alleujar la quantitat de residus que rep l’abocador d’Alacant i a perllongar la seua vida útil que al ritme actual no seria més de 4 anys. Però a més, ajudaria a la ciutat a acostar-se a les xifres de reciclatge que marca Europa per a 2020, un del 50% dels residus municipals, xifres que si no s’aconsegueixen podrien implicar importants multes d’Europa.

En el cas d’Alacant açò és especialment preocupant ja que el total de materials recuperats en 2017 va ascendir a 9.769 tones, amb prou faenes un 5,48% dels residus entrants, i que ni tan sols s’acosta a les exigències del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana(PIRCV) de 2013 que exigeix un 9%.

Arxivat en: Alacant, Fontcalent, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *