Bellido: “Els trobem insuficients en l’apartat social, i no són vàlids per a la transformació que necessita la ciutat, i que cal emprendre en aquesta nova etapa amb un Ajuntament sanejat gràcies al govern plural progressista”

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha afirmat que analitzaran el projecte de pressupostos municipals presentats pel govern popular. “Una primera lectura certifica que són els propis d’un govern de transició i sense projecte propi. Aquests pressupostos, que no seran executats abans d’Eleccions per un PP que continua sense full de ruta per a la ciutat, els haurem d’executar nosaltres, i per això és molt greu l’actitud del regidor d’Hisenda havent negat el diàleg amb Compromís en aquests mesos”, ha destacat Natxo Bellido, Portaveu Municipal de Compromís.

Per la seua part la coalició aquests pressupostos no estan alineats amb els reptes de futur de la ciutat, i que no aprofiten el canvi que suposa per a l’Ajuntament tindre uns comptes sanejats, sense Pla d’Ajust, molt allunyats de la ruïna econòmica que ens van deixar Barcala i Castillo en anteriors governs.

Per a Compromís els pressupostos són expansius a causa de la bona gestió econòmica que ha heretat el PP, i contenen projectes gràcies al treball previ a la seua arribada en el govern de mà del transfuguisme polític.

“No veiem pràcticament res nou en aquest projecte de pressupostos, més enllà d’un continuïsme que resulta poregós i no s’atreveix a desenvolupar la capacitat que suposa per a les arques municipals haver-se deslliurat de la intervenció i corretja del Ministeri”, ha afirmat Bellido.

La coalició ha destacat que és necessari augmentar la insuficient despesa social en els comptes i establir una estratègia de pluriennal per a contractació nova de l’Ajuntament, de 200 noves places en 4 anys, que és el dèficit a cobrir que marquen els informes de Recursos Humans.

La coalició destaca el gravíssim error que suposa que el PP faça gala del seu sectarisme, i que l’inhabilita per a governar, en deixar de costat projectes centrals per a la transformació d’Alacant només per la seua vinculació al treball de Compromís. Es tracta per exemple dels treballs de planificació estratègica del Pla de Ciutat, l’aposta per la innovació i digitalització de l’economia de la Capçalera, la construcció d’una nova Escola Infantil Municipal o continuar treballant en el desenvolupament del projecte Alacant, Ciutat de la Memòria

Finalment Bellido ha assenyalat que “òbviament no seran Barcala i Castillo als qui els toque executar aquests pressupostos després del 26 de maig, per això Compromís els tractarem de millorar en el tràmit d’esmenes encara que no confiem massa, tenint en compte la falta de voluntat negociadora que del PP fins ara”.