El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha expressat la seua extrema preocupació davant la falta de recursos econòmics per al pròxim curs en el programa d’intermediació escolar i familiar dels IES Gran Via i Verge del Remei, després d’una visita a aquests centres educatius.

Com ha assenyalat el Natxo Bellido, portaveu de la coalicion, “des de Compromís per Alacant volem posar la veu d’alarma perquè de nou es talla el finançament per al programa d’intermediació escolar i amb famílies, “Mediació a 4 Bandes”, que té finançament privat fins al mes de maig sense que després hi haja res previst per a la seua continuïtat en aquest final de curs, i durant el curs 2019-2020″.

En opinió de Compromís, tal com va succeir el curs passat, és urgent tornar a convocar per part de la Sindicatura de Greuges una taula de treball formada per l’Ajuntament, Conselleria d’Educació i els centres escolars per a poder tindre previst una solució de cara al pròxim curs. En aqueix sentit la formació ha incorporat, en les seues aportacions als Pressupostos Municipals, una partida de 80.000 euros que garantiria el desenvolupament del programa en el pròxim curs.

D’altra banda, Compromís ha assenyalat que un projecte d’aquestes característiques, que afavoreix la integració i intermediació escolar de l’alumnat de la comunitat gitana i procedent d’altres països, ha d’estendre’s altres centres educatius de la ciutat que l’estan demandant fora de l’àmbit dels barris de la zona nord.

La coalició ha expressat la necessitat d’aquest programa en determinats centres educatius de la ciutat, que a més ha d’estabilitzar-se i deixar d’estar en una situació d’inestabilitat permanent sobre la seua continuïtat. Compromís ha reivindicat que “l’única solució viable, des de la perspectiva pública, seria integrar-ho com un programa municipal lligat a l’àmbit social que recollirà els objectius, àmbit d’actuació i metodologia a seguir per part de l’entitat, que mitjançant concurs públic, resultara adjudicatària de l’execució d’aquest”.

“Est hauria de ser l’objectiu a treballar des de l’Ajuntament, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació per a poder posar-ho en marxa en el curs 2020-2021. En això treballarem des de Compromís en el pròxim govern municipal progressista a partir del 26 de maig per a acabar d’una vegada per sempre amb la precarietat d’aquest servei necessari per a moltes famílies i alumnat de la ciutat”, ha conclòs Bellido.