Compromís reclama que es reprenga el procés de cessió de l’antiga refineria “La Britànica”

Ignasi Candela, diputat de la coalició va preguntar al govern central sobre l’estat de la cessió, al que han respost que van sol·licitar la documentació necessària a l’Ajuntament d’Alacant fa mesos

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha exigit al govern municipal que continue amb els tràmits que permetrien la cessió de l’antiga refineria La Britànica i els depòsits de combustible subterranis.

La coalició va presentar en el mes de novembre passat una pregunta al govern central a través del seu diputat, Ignasi Candela, sobre l’estat de la tramitació per a la cessió d’aquests terrenys a l’Ajuntament d’Alacant. Des del Govern Central han contestat al gener que la cessió està pendent que l’Ajuntament remeta la documentació requerida per a realitzar la cessió.

María José Espuch, regidora de Compromís, ha reclamat a Barcala que “reprenga les converses amb Patrimoni de l’Estat perquè els alacantins i alacantines recuperen i puguen gaudir d’un espai tan impressionant com La Britànica”. D’altra banda, la coalició ha recordat que altres ciutats han seguit aquest model de convertir els seus vestigis industrials en centres de referència importants per a la ciutat i de cara al turisme, aconseguint un atractiu diferenciador per a la ciutat.

Des de la coalició han reclamat la importància històrica d’aquesta construcció i que veuen especialment important ja que enguany se celebra el 80 aniversari de la fi de la guerra civil a la nostra ciutat.

“Tenim una possibilitat de recuperar un espai impressionant per a la ciutat, per als alacantins i alacantines i per a tots aquells que ens visiten”, ha destacat Espuch, “ però que a més ens connecta amb la part del nostre passat que viu dormida a l’interior de la Serra Grossa i ens permet un munt de possibilitats de cara al futur i per a la nostra ciutat”.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Cultura i Educació, Infraestructures i transports, María José Espuch, Memòria Històrica i Democràtica, Municipal, Nacional, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *