La coalició considera un error el “oblit” de posicionar-la com a ciutat de compres

Compromís ha considerat que l’oferta turística d’Alacant en FITUR s’ha basat en el continuisme de derivat, també en aquest tema, de la inexistència de full de ruta del PP per al turisme a la ciutat.

Natxo Bellido, portaveu de la coalició, ha afirmat que la tradicional aposta del sol i platja s’ha vist acompanyada per formats turístics que estan funcionant bé des de l’època del tripartit com el turisme de congressos, gastronòmic, de creuers i l’esportiu, oblidant acompanyar aquesta posició d’altres fortaleses com el turisme de compres o els actius culturals lligats al patrimoni o la memòria històrica.

D’altra banda, des de Compromís han valorat positivament els anuncis fets per l’Ajuntament, entre els quals destaca la signatura d’un conveni amb la Universitat d’Alacant per a desenvolupar un Pla Turístic 2018-2022, que segons la formació “resulta absolutament imprescindible per a afrontar els reptes de la competència amb altres destinacions del Mediterrani, així com posar les posar en valor les tradicions festives de la ciutat”.

Però a més, la coalició ha lamentat que el govern municipal no haja posat en valor “el ric patrimoni lligat a la memòria històrica que es pot exhibir a la ciutat, i que resultaria un actiu d’atracció turística en qualsevol altra ciutat europea”. “Sens dubte la ceguesa i el sectarisme del PP els impedeix haver integrat en la proposta turística la celebració del 80 aniversari del final de la Guerra Civil a Alacant”, ha lamentat Natxo Bellido.

El Grup Municipal de Compromís, a través del seu portaveu Natxo Bellido i regidora Sonia Tirado van mantindre aquesta setmana una reunió amb associacions de comerciants de la ciutat d’Alacant, en la qual van recollir com a demanda central dels comerciants la falta de promoció del comerç de la ciutat en la present edició de FITUR a Madrid.

“S’ha perdut una ocasió excepcional per a promocionar el comerç de la nostra ciutat en la fira internacional de FITUR, el turisme de compres, la qual cosa demostra la nul·la sensibilitat del minigovern del PP amb el sector comercial”, ha afirmat Bellido.

Compromís recorda que a més d’aquesta falta d’interés de promoció del comerç, aquest sector no rep ni un 20% en els pressupostos municipals del que veritablement aporta a les arques municipals. Continua Bellido “l’esborrany pressupostari per a 2019 és clarament insuficient per a aquest sector fonamental de la nostra economia, que dinamitza la ciutat i crea llocs de treball estables i de qualitat”. El govern municipal només contempla poc més de 600.000 euros malgrat considerar a Alacant com a ciutat de serveis i turística. Per a Compromís faria falta augmentar aquesta quantitat, i resulta fonamental ampliar les línies de comunicació entre associacions i Ajuntament, amb la condició de planificar a mitjà i llarg termini estratègies que ajuden a revitalitzar i modernitzar la xarxa comercial d’Alacant”.

En aquest sentit, Compromís treballa a presentar modificacions a l’esborrany de pressupost en una pròxima cita amb l’edil d’Hisenda Carlos Castillo.