La coalició han reiterat la petició de convocatòria urgent de la comissió de seguiment del contracte de la neteja que no es reuneix des de juliol

Compromís ha criticat durament la gestió del govern del PP al capdavant de la regidoria de Neteja, a la qual qualifiquen de “deriva i desgovern”. Des de la coalició han reiterat la petició de convocatòria de la comissió de seguiment del contracte de neteja, que van signar tots els grups de l’oposició el passat 11 de gener, perquè Israel Cortés, regidor de Neteja explique que està fent la regidoria, una comissió que no es reuneix des de juliol de l’any passat.

“Des que el Partit Popular està en el govern i el Sr. Barcala prometera el ple la fiscalització del servei, poc més s’ha fet, i totes les actuacions han consistit en anuncis i més anuncis, alguns d’ells contradictoris, i una absoluta inacció”, ha afirmat Sonia Tirado, regidora de Compromís.

Però a més, des de la coalició afirmen que “el regidor Israel Cortés no sap per on va” quant a la gestió de la seua regidoria, tal com reflecteix la seua va anunciar sobre la licitació per a la realització un informe de seguiment de la contracta de la neteja per valor de 12.000 euros quan es va deixar sense executar en 2018 la partida de 20.000 destinada aqueix mateix informe en els pressupostos. Compromís també ha reclamat que Cortés deixe clara la seua postura enfront de l’auditoria d’absentisme i que té dues opcions o reconéixer obertament que no ha encarregat aquesta auditoria que està recollida en el ple de condicions, o anunciar 100.000 € per a informes en el pressupost de 2019.

“A hores d’ara ens costa seguir el fil de la dispersió dels anuncis de Cortés, ja no sabem si encarregarà un informe ara, si s’està fent, si es farà més endavant quan s’aproven els pressupostos o, com ens temem, no es farà mai mentre seguisca al capdavant d’aqueixa regidoria”, ha reivindicat Tirado, al que ha afegit que “sembla que al Partit Popular li fa por fiscalitzar la contracta de neteja, i no oblidem que, segons l’informe de l’Observatori de Destinacions Urbanes d’aquest estiu, Alacant és la segona ciutat més bruta d’Espanya segons l’opinió dels ciutadans”.

Compromís ha reiterat la seua demanda que es convoque la comissió de seguiment del contracte de neteja, ja que, passades tres setmanes, el govern municipal no ha emés cap resposta a aquesta petició. En aqueix sentit Tirado ha exigit que “Cortés assumisca la responsabilitat que correspon a càrrec seu, que la convoque sense més espera i que done explicacions del que s’ha fet i del que es té previst fer per a respondre a una de les demandes més habituals de la ciutadania com és la neteja”.