Compromís critica la falta d’il·luminació en diferents zones de la ciutat

La coalició reivindica que sense il·luminació augmenta la sensació inseguretat en la ciutadania

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha denunciat les manques en il·luminació que pateix la ciutat d’Alacant en determinades zones de la ciutat des de fa ja massa mesos.

Des de la coalició reclamen que no es tracta només del robatori de cablejat al qual al·ludeix el govern municipal cada vegada que se li pregunta sobre el tema, si no també a decisions polítiques sobre il·luminar un fanal si una no, sobre la potència de la il·luminació en determinades zones o la falta d’il·luminació que determinades zones com la plaça Tomás Valcarcel o la zona esportiva Tossal vénen patint des de l’estiu. “Israel Cortés sempre al·ludeix al robatori de cablejat per a justificar la manca d’il·luminació, no obstant això estem segurs que és més una falta de compromís polític i empatia amb la ciutadania”, ha afirmat Maria José Espuch, portaveu adjunta de Compromís.

Però a més, l’edil ha destacat que “una zona com el Tossal que compta amb algunes les instal·lacions esportives més importants de la ciutat no pot estar a les fosques, i menys quan a l’hivern a les 6 de la vesprada es fa de nit i milers de ciutadans acudeixen diàriament a les Piscines Municipals, el pavelló Pitiu Rochel, l’antic Hipòdrom, el centre de tecnificació o el mateix parc Tossal i quan acaben les seues activitats esportives es troben amb la zona totalment a les fosques”.

Des de Compromís han reclamat que “el PP ha de deixar si es fes la foto i anunciar mesures grandiloqüents com les parades roses i implementar mesures reals contra la inseguretat, algunes són tan evidents com il·luminar les calles zones de la ciutat”.

A aquesta situació se sumen altres zones comercials com a Pintor Gisbert o el carrer Sant Mateu han patit una baixada de la intensitat en la il·luminació que no afavoreix el trànsit de veïns als seus comerços.

D’altra banda, des de Compromís lamenten la inacció de l’ajuntament en matèria d’il·luminació, que respon amb evasives a les peticions ciutadanes per la falta d’il·luminació. “Portem tres setmanes fent el seguiment de la petició de dues famílies en La Campaneta (Foncalent) a les quals han tardat 3 setmanes a escoltar la seua reivindicació que els instal·len sengles fanals en les dos únics habitatges del carrer habitades durant tot l’any, més quan en una d’elles té un fill amb diversitat funcional que fa imprescindible aquesta mesura tan senzilla que s’ha realitzat en tota la zona”, ha denunciat Espuch.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, Barris, María José Espuch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *