Compromís critica la contraprogramació amb activitats lúdiques a la Commemoració del 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha expressat el seu rebuig a la programació presentada pel president de la Generalitat amb activitats lúdiques per la Volta al Món a Vela, que coincideix amb la commemoració del 80 aniversari de la fi de la Guerra Civil.

Des de Compromís han qualificat de frivolitat i falta de sensibilitat que a escassos metres d’on va eixir el buc Stanbrook, amb els últims refugiats de la República, s’organitzen aquestes activitats el mateix dia que se celebra a Alacant la commemoració per la fi de la contesa a la ciutat.

“No entenem si Ximo Puig vol aprofitar la visita a Alacant i per això contraprogramen, i més quan aqueix cap de setmana hi ha un congrés específic de Memòria Històrica on molta gent ha treballat perquè Alacant tinga una rellevància que mereix en la història mes recent del nostre país”, ha afirmat María José Espuch, regidora de Compromís.

Des de Compromís recorden que fa mesos van preguntar en el Congrés dels Diputats, a través del diputat Ignasi Candela, que actes es plantejava el Govern Espanyol per a commemorar la fi de la Guerra Civil a Alacant i que entre altres activitats se celebrarà a la ciutat un congrés de Memòria Històrica.

“Es realitzaren, a escassos metres l’una de l’altra, dues activitats que no tenen res que veure, com és una commemoració i aquestes activitats d’aqueix estil tan lúdic. No casen en aqueix mateix espai les dues, i menys quan és necessari usar l’aniversari  per a acostar a la ciutadania la memòria històrica de la nostra ciutat”, ha recordat Espuch.

Arxivat en: Actes, Alacant, María José Espuch, Memòria Històrica i Democràtica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *