Compromís proposa un consorci públic-privat per a impulsar la indústria digital a la ciutat

La coalició reclama el projecte de la Capçalera de ImpulsAlacant en l’antic escorxador com a motor de la innovació a la ciutat

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha proposat la creació d’un consorci públic-privat per a impulsar la indústria tecnològica que compte amb la participació de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alacant i altres institucions i empreses relacionades amb el sector.

La coalició ha impulsat la seua proposta enfront dels anuncis de l’Alcalde de la ciutat, Luis Barcala, sobre convertir Alacant en la capital mediterrània de la indústria tecnològica i la innovació, davant els quals la coalició li reclama més fets i menys paraules. “La veritat és que si no coneguérem els anuncis buits del Senyor Barcala fins ens faria il·lusió”, ha afirmat Sonia Tirado, edil de Compromís.

Però a més, des de Comprimiu han reclamat que la corporació municipal té “mort en un calaix” el major projecte de futur per a Alacant en matèria innovació. Es tracta del projecte de la Capçalera de ImpulsAlacant en l’antic escorxador de la ciutat, que amb un cost de 4.350.000 euros suposaria que Alacant es puge definitivament al tren de l’economia digital i que la coalició ha inclòs en les seues aportacions al projecte de pressupostos del PP.

Aquest projecte suposaria la rehabilitació d’aquest edifici històric per a la seua conversió en un centre d’emprenedoria, amb una incubadora de statups i un viver d’empreses relacionades amb l’economia digital que se sumaria a la perfecció al projecte de Districte Digital. Tirado, qui va ostentar la responsabilitat d’Ocupació en l’anterior govern municipal, ha destacat que “Barcala tenen apartada la Capçalera, un projecte molt positiu per a la ciutat, perquè va nàixer impulsada per Compromís. Això és un reflex més del sectarisme del minigobierno del PP i que mostra la poca altura de mires i el poc interés per Alacant de l’actual govern del PP”.

La coalició ha remarcat “la falta de credibilitat” de Barcala qui afirmen que “no està fent cap pas per a situar a la nostra ciutat com a ciutat de la innovació i de l’economia digital i assisteix com un convidat de pedra de les iniciatives que s’estan desenvolupant, tant públic com privades”.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, Economia i Ocupació, Economia i Ocupació, Escorxador, escorxador, Infraestructures i transports, innovació, Pla de Ciutat, Propostes, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *