Compromís rebutja els pressupostos municipals en la Comissió d’Hisenda.

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha expressat el seu rebuig als pressupostos presentats pel Regidor d’Hisenda, Carlos Castillo, en la comissió d’Hisenda de hui.

“Tal com advertim al grup Popular, no voler negociar amb tots els grups municipals pot tindre conseqüències molt desagradables, com la que ha ocorregut hui en la comissió d’Hisenda on s’han rebutjat els pressupostos del PP i això entre altres coses coses és perquè no s’han volgut asseure de debò amb Compromís a negociar”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

Des de la coalició remarquen que es mantenen a l’espera de conéixer el futur del document d’inversions que van plantejar que se signara per tots els grups i que segons Compromís “recull les propostes que fa mesos que posem damunt de la taula del senyor Castillo i que són absolutament necessàries per a la ciutat”.

Compromís va presentar, després d’una primera reunió amb Castillo i rebre el projecte de pressupostos, aportacions per valor de més de 17 milions d’euros, entre les quals es trobaven moltes de les demandes dels veïns i associacions de la ciutat. El regidor d’Hisenda, en els pressupostos presentats a l’interventor, només recull de les propostes de Compromís l’augment en les ajudes al pagament de l’IBI per valor de 100.000 euros.

Quant a les aportacions de la coalició al document d’inversions es tracta de quasi 10 milions d’euros en projectes com la Capçalera de la Innovació, una proposta que reforçaria l’oferta a indústria tecnològica a la ciutat, generaria ocupació i estalviaria costos a l’Ajuntament en lloguers; el condicionament del tram central de la Via Parc entre Los Angeles i Tómbola, una reivindicació històrica dels veïns; o la construcció d’una tercera escola infantil municipal, per a pal·liar el dèficit d’escolarització de 0 a 3 anys a la ciutat.

Des de Compromís reivindiquen el projecte de la tercera escola infantil municipal, una demanda de molts pares i mares i que ha sigut rebutjada pel govern municipal per a la inclusió en aqueix document d’acord sobre inversions.

“Nosaltres valorarem d’ací al dijous quin serà el nostre sentit i intenció de vot i però hui, aquests pressupostos, ha tingut el rebuig majoritari dels grups municipals. Això hauria de fer reflexionar al PP sobre que, tenint la posició que tenen de minoria, no poden excloure, com han fet, a determinats grups de la negociació”, ha asseverat Bellido.