Candela: «La nostra principal preocupació ha estat i serà posar sobre de la taula les necessitats d’Alacant en qualsevol negociació pressupostària. En campanya caldrà diferenciar entre els que aposten perquè Alacant tingui un futur i els que posen excuses perquè no el tingui».

Bellido: «La cabuderia de Barcala el que pot fer és bloquejar el que suposa que per primera vegada tinguem un horitzó real de començar la propera legislatura les obres del Parc Central».

Compromís ha qualificat d’hipocresia i demagògia l’actitud del PP respecte a l’acord per a la construcció del Parc central d’Alacant. Ignasi Candela, diputat al Congrés dels Diputats de Compromís per Alacant, i Natxo Bellido, candidat a l’Alcaldia d’Alacant, han retret al PP la seva falta d’interès real a l’hora de negociar les inversions amb Madrid i com “el PP promet molt aquí i parla molt poc enllà “, per això s’han compromès a continuar amb les negociacions pendents i les inversions que s’han presentat per esmena als anteriors governs d’inversions per a la ciutat com l’estació intermodal, alliberar la platja de vies que queda , aconseguir la connexió amb l’aeroport o d’alliberar la façana marítima de la ciutat de vies.

En aquest sentit Candela ha afirmat que “el handicap principal que té aquesta ciutat per avançar ha estat sempre polítics que parlen molt aquí i fan poc enllà. Això és el que posarem a sobre de la taula i si hi ha una negociació pressupostària, com ja la teníem amb l’anterior govern, i la nostra principal preocupació i exigència serà posar les necessitats d’Alacant sobre de la taula i sense això no va a haver-hi govern ni hi haurà
pressupost “.

Per la seva banda Bellido ha destacat que “La cabuderia de Barcala el que pot fer és bloquejar una realitat que vam aconseguir en el moment en que Compromís era al govern municipal i que és que, per primera vegada, tinguem un horitzó real, perquè per primera vegada té darrere consignació pressupostària i compromisos jurídics per poder avançar després de tants anys, que la pròxima legislatura puguem estar fent obres en aquesta zona de la ciutat. Això és absolutament important perquè suposa un pulmó verd per a Alacant que tant ho necessita, suposa salvar la incomunicació  històrica de diversos barris dividits per les vies i ens estem jugant molt en un tema tan important parell a la ciutat “.

A més, Bellido ha valorat les declaracions de Mari Carmen De Espanya, portaveu del govern municipal, sobre que l’Ajuntament pot assumir els 15 milions com la demostració que el PP quan governa s’oblida que els diners públics són de la ciutadania, «per això cal fer-los fora de l’Ajuntament el proper 26 de maig, o ens arrisquem a tornar al pla d’ajust en poc temps », ha afegit.