Compromís ha reivindicat la cessió per part del Govern Central a l’Ajuntament d’Alacant dels depòsits de l’antiga refineria La Britànica. En aquest sentit, des de la formació han destacat la importància de recuperar per a la ciutadania un patrimoni històric de gran valor, que actualment es troba en desús i la cessió del qual ha sigut reivindicada per la junta de govern quan estaven governant.

“Quan en l’última negociació pressupostària vam posar damunt de la taula, entre altres necessitats, la cessió de la Britànica a l’Ajuntament d’Alacant, que ja havia sigut aprovada en una proposició no de llei en el parlament, les cara dels interlocutors que teníem allí van ser de “que m’està parlant”, perquè no tenien ni idea, aquesta anècdota reflecteix molt bé que si no està Compromís en les institucions ningú parla de nosaltres, de les necessitats d’Alacant”, ha afirmat Ignasi Candela, candidat al Congrés dels Diputats per Alacant.

Per la seua part Natxo Bellido, candidat a l’Alcaldia d’Alacant ha destacat la falta de “complicitat i cooperació” del govern de Madrid, en l’època de Rajoy, quan es realitzaven preguntes i peticions per a aconseguir la cessió d’aquest patrimoni històric de la ciutat. “Creiem que aquesta és una joia patrimonial que té la ciutat, un espai únic en el món que estava integrat en el projecte de “Alacant Ciutat de la Memòria” que es va desenvolupar en l’època en la qual la meua companya Espuch tenia les competències en memòria històrica. A la cessió va aparellat un projecte d’usos, de perquè usarem els depòsits i que finalitat se li donarà a aquest espai que és per si mateix una joia”, ha afegit Bellido.

Per a Bellido i Candela la cessió de la Britànica ha de ser un dels Compromisos de la pròxima legislatura i que Compromís continuarà reivindicant en les Corts Generals. “Si Compromís no està a Madrid ningú parlarà d’Alacant, perquè en els últims anys ningú ha parlat de la nostra ciutat a Madrid si no ho ha fet Compromís”, ha afirmat Bellido. Per la seua part Candela ha remarcat que “tenim la voluntat i la determinació de portar les necessitat d’Alacant al Govern Central perquè aquesta demostrat que si no estem nosaltres ningú parla i ni tan sols coneixen aquestes realitats”.