Compromís insta a consensuar una iniciativa en la Junta de Portaveus per a elevar una denúncia sobre la retirada de versos de Miguel Hernández en Madrid

Bellido: “Alacant no pot romandre immune a l’ofensa de la memòria del poeta oriolà universal i representant de la defensa dels drets humans”.

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha proposat consensuar en la Junta de Portaveus una declaració institucional per a elevar una denúncia a Madrid sobre la retirada dels versos de Miguel Hernández.

“Alacant no pot romandre impassible a l’ofensa de la memòria del poeta oriolà universal i representant de la defensa dels drets humans. Esperem que Barcala done suport a aquesta iniciativa i no es torne a situar en les posicions més ultres de la dreta”, ha afirmat Natxo Bellido, el portaveu de la coalició.

Des de Compromís, han insistit que el llegat hernandià traspassa davanteres, blocs partidistes, i tan sols ha de separar als demòcrates dels intolerants. És per això que se sumen a les sol·licituds que han fet altres partits polítics tant a Alacant com a Orihuela, així com a les veus que des de la societat civil i la ciutadania, i proposaran elevar una denúncia del Ple de l’Ajuntament d’Alacant al govern municipal de Madrid.

En aqueixa declaració, tal com han expressat aquest matí des del grup municipal de Compromís, “s’ha d’instar presentar una queixa de caràcter institucional i a sol·licitar que reconsidere la decisió referent a eliminar del memorial els versos de Miguel Hernández del poema ‘El Ferit’ que representen, com ha dit el regidor de Cultura d’Orihuela, l’exemple més idoni per a homenatjar les víctimes de la Guerra Civil Espanyola”.

Però a més, des de la formació entenen que “aquesta demanda de consens institucional de l’Ajuntament amb la figura del nostre poeta més universal, fill predilecte de la província, i patrimoni de la cultura i la memòria democràtica d’Alacant, ha de comptar amb el màxim suport”. En aquest sentit Bellido ha destacat que “més enllà de les radicals posicions de l’extrema dreta, alienes a la defensa qualsevol valor vinculat als drets humans, la defensa activa del patrimoni de la memòria democràtica, creiem que el bipartit de dreta entendrà i participarà d’aquesta iniciativa de cara al pròxim ple, que plantegem des de la cerca del consens democràtic”.

Des de Compromís incideixen que esperen que aquesta iniciativa compte amb el suport del bipartit i que no es trobe amb l’oposició a Alacant de “la part més ultra del PP, i passe el mateix que amb el pin parental on la Sra. Bonig vota en contra en les Corts, mentre el Sr. Barcala vota a favor en el Ple de l’Ajuntament d’Alacant”. En aquest sentit han instat tant a Luis Barcala com a Carlos Mazón al fet que no es deixen atrapar pel seu seguidisme davant les posicions més ultres de la dreta i a què recuperen una posició institucional més civilitzada.

“La figura, l’obra, i tot allò que representa a Alacant el poeta oriolà, bé mereix la defensa de la seua memòria per part de tots els demòcrates, més enllà de partidismes i blocs polítics”, ha conclòs Bellido.

Arxivat en: Alacant, Natxo Bellido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *