Mitjançant una Declaració Institucional la coalició vol aconseguir el consens de les formacions polítiques per a denunciar i eliminar l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia del municipi.

Compromís per Alacant ha presentat una declaració institucional al ple de juny per a expressar la lluita de les institucions de la ciutat contra l’homofòbia, lesbofobia, bifòbia i transfòbia, i per a garantir els Drets Humans de les persones LGTB+.

“Malgrat els importants avanços legislatius a nivell estatal i que la nostra Comunitat compta amb lleis molt potents, impulsades des de la Conselleria de Polítiques Inclusives, que reconéixer els drets de les persones LGTB+, encara hui dia la diversitat en l’orientació sexual i en la identitat de gènere són motiu de discriminació, d’estigmatització i d’exclusió, per actituds lgtbifòbiques i per un heterosexisme excloent en la nostra societat”, ha denunciat Rafa Mas, regidor de la formació progressista.

Per això, des de la formació presenten aquesta iniciativa al ple que busca impulsar des de les institucions públiques, també en l’administració local, polítiques públiques en defensa dels drets de les persones LGTB+. “De manera prioritària, hem d’establir la defensa dels drets de les persones en l’àmbit educatiu en tots els nivells de la societat, però sobretot a l’escola, convertint els centres educatius en llocs segurs que protegisquen a les i els menors en el lliure i ple desenvolupament de la seua orientació sexual i identitat de gènere. Hem d’aconseguir entre totes les forces democràtiques, un model de convivència escolar, pacífic i integrador de la diversitat sexual”, ha remarcat Mas.

Entre els acords presentats per la coalició s’inclou posar la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament amb motiu de la commemoració, el pròxim 28 de juny, del dia de l’Orgull LGTB+; i altres com expressar des de l’ajuntament el compromís contres les retallades socials i especialment sobre la prevenció i tractament del VIH, o reclamar al Govern Estatal la despatologització de les identitats trans i intersexuals.