Bellido: “L’autoritarisme de Barcala, les vacances permanents de Ciudadanos i regidors que no estan a l’altura és el resum d’un any marcat per la inacció i una desastrosa gestió social de la crisi del COVID19”

Compromís per Alacant suspén al Bipartit en el seu primer any de gestió i consideren que el govern de PP i Ciudadanos és un govern feble, sense projecte i que no està sent capaç d’exercir lideratge per a transformar la ciutat, fer front als seus reptes i gestionar l’actual crisi.

Des de la formació progressista han recordat que en el deure del Bipartit està haver aprovat els pressupostos tard, arribar tard a la renovació de les contractes, traure tard les ajudes a autònoms, estar enfrontat amb la Zona Nord i no haver sigut capaç de millorar la situació de convivència en el Centre Històric. Per això consideren que és un govern municipal sense projectes, que com a únic actiu en el seu balanç està la bona situació econòmica heretada i rescatar dels calaixos projectes com el Pla d’Inclusió Social, o les inversions projectades abans de la controvertida arribada a l’Alcaldia de Barcala.

Per part seua, Natxo Bellido, portaveu de Compromís, ha considerat que “més enllà d’això tot es redueix a Barcalanuncios, i a promeses incomplides. Un molt pobre bagatge que provoca el suspens en el primer any de govern del bipartit, i els dos anys de la dreta en l’Alcaldia”.

Però a més, des de Compromís consideren que “el govern de Barcala arriba sempre tard a tot, està enfrontat amb el teixit associatiu de la ciutat, no sap cooperar amb ningú, busca guerres absurdes amb el Botànic, no lidera la societat civil, és incapaç d’entendre els reptes que l’emergència climàtica imposa a la ciutat i segueix al marge de l’oportunitat que suposa per a la ciutat l’aposta per la innovació”. En aquest sentit han valorat que el bipartit està llastrat per l’autoritarisme de l’Alcalde, que li impedeix cooperar i liderar, per la incapacitat de bona part dels seus regidors, i la irrellevància de Ciudadanos en el bipartit, més enllà de generar embolics com els protagonitzats per la Vicealcaldessa o el regidor de Cultura.

Per la seua part Rafa Mas, regidor de la formació progressista, ha afegit “tot el bo que ha passat en aquesta crisi, en la quarantena, ha sigut al marge o en contra del Bipartit de Barcala. El Bipartit s’ha mantingut al marge de l’extraordinària resposta solidària que s’ha generat en els barris alacantins, per això no pot seguir avant mentre mantinga al capdavant de la resposta social a Julia Llopis. La regidora d’Acció Social i Educació és la responsable del col·lapse dels serveis socials, el boicot al Pla Edificant de Conselleria per a construir col·legis, l’enorme llista d’espera de la Renda Valenciana d’Inclusió Social i el seu absurd i estèril enfrontament amb la resposta solidària ciutadana que li ha portat a insultar a les entitats veïnals. Barcala ha de prendre decisions i cessar de manera immediata a la Llopis com a coordinadora de l’Oficina Municipal d’Emergència Social”.