La coalició proposa que es convoque aquest organisme per a activar el dispositiu de coordinació de totes les àrees de l’administració local enfront de la Covid

Compromís per Alacant ha reclamat de manera urgent que es reunisca el Centre de Cooperació Operatiu Municipal (CECOPAL). Aquest organisme, dirigit per l’alcalde de la ciutat i en el qual s’integren també regidors i regidores, les prefectures dels diferents cossos d’emergències de Policia Local, SPEIS, Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Acció Social i altres serveis municipals; és necessari per a coordinar totes les àrees de l’administració local enfront del COVID, i perquè es prenguen decisions i s’avalue la situació que dia s’està agreujant amb l’augment dels rebrots i els contagis; tal com ja s’ha convocat en altres ciutats de la Comunitat Valenciana.

“Hem de coordinar com més prompte millor totes les àrees de l’Ajuntament enfront d’una possible nova ona del Covid19 amb 3 objectius principals: mantindre tots els serveis que presta l’administració operatius per a no deixar d’atendre la ciutadania, sobretot als més vulnerables; garantir la seguretat de tot el personal de l’administració local i finalment coordinar-se amb les diferents administracions per a greixar tota la maquinària de l’administració i atendre l’emergència”, ha destacat Rafa Mas, regidor de la formació progressista.

Des de la coalició insisteixen en la urgència de la convocatòria del CECOPAL com a òrgan de coordinació davant la preocupació per la tornada a escola que a Alacant depén de la regidora d’Educació, Julia Llopis. “Llopis ja ha demostrat la seua incapacitat per a coordinar-se i entendre’s tant amb altres institucions, com amb les Ampas i direccions dels centres educatius. En un inici de curs que serà complex i complicat i serà necessari molt de diàleg i cooperació dues qualitats que Llopis ha demostrat moltes vegades no tindre. Esperem que el seu fracàs en la gestió social no s’estenga a la seua gestió educativa”, ha conclòs Mas.