Bellido: “No podem estar amb un govern municipal incapaç de gestionar els projectes que necessite la ciutat”

Compromís ha exigit a l’alcalde, Luis Barcala, que “done la cara i deixe d’amagar-se” i explique “la incapacitat del seu govern d’executar més del 13% d’inversions l’any 2019″.

Des de la coalició han criticat durament la reacció del bipartit a les crítiques de la formació que des de la setmana passada porta denunciant l’índex d’execució de les inversions en 2019, a penes d’un 13%, el més baix dels últims anys.

“Barcala ha de deixar d’enviar a Mari Carmen d’Espanya a fer comunicats de premsa infames i no amagar-se darrere de la deslleialtat institucional; els alacantins i alacantines mereixen que explique per què ell i el seu bipartit han sigut incapaços d’executar més del 13% d’inversions l’any 2019. Però a més ha de donar les explicacions ja, perquè no podem estar amb un bipartit, amb un govern municipal, incapaç de gestionar els projectes que necessite la ciutat”, ha remarcat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Des de la formació progressista han reiterat la seua denúncia que dels més de 63 milions disponibles per a inversions amb els quals el bipartit va tancar el 2019 a penes va gastar 8,5 milions, és a dir poc més del 13%. Fonts de la coalició han explicat que aquesta xifra del total de disponible per a inversions d’ix dels 15,6 milions pressupostats pel bipartit en 2019, als quals se sumen les modificacions de crèdit més el romanent de tresoreria (uns 47 milions), que en total sumarien aqueixos 63 milions en inversions que el bipartit podria haver usat en 2019; pel que la formació progressista considera injustificable una xifra tan baixa d’execució.

D’altra banda, des de Compromís afirmen que ara entenen el retard en la publicació d’aquesta xifra sobre el grau d’execució de les inversions, una dada que la formació porta reclamant des de principis d’any i que el bipartit segueix hui dia sense publicar oficialment.

“Ara entenem perquè el PP s’ha donat tanta pressa a amortitzar deute malgrat el baix nivell d’aquesta a l’Ajuntament d’Alacant, és perquè són incapaços de portar avant projectes i inversions, tan necessaris a la ciutat, i els resulta més fàcil cancel·lar deute que invertir a Alacant. Això reflecteix l’absolut fracàs del bipartit de Barcala que prefereix amortitzar deute no siga que l’enguany les xifres d’inversions siguen tan vergonyoses com en 2019, la qual cosa no és difícil que passe perquè van ser incapaces d’aprovar pressupostos fins a meitat d’any”, ha remarcat Bellido.