Compromís Alacant considera la salut mental, especialment de les i els joves, una prioritat, per la qual cosa es proposa la creació d’un programa i una línia d’ajuda per a totes les persones que el necessiten.

Rafa Mas, regidor i candidat a l’alcaldia “després de la pandèmia, l’Ajuntament d’Alacant, per tal de reactivar l’economia va disposar de bons per fomentar el consum en comerços i hostaleria, o la Generalitat de bons turístics, per exemple. van oblidar d’un tema fonamental, la salut mental, un problema que s’agreuja, especialment entre les persones joves, per això llancem la proposta de disposar de bons o similars, conveniat amb el col·legi de Psicòlegs, per tal que la gent sense recursos puguen accedir a un psicòleg, de manera gratuïta, per als que necessiten sessions i no el poden costejar. Una de les prioritats del nou govern progressista del juny serà contemplar accions per afrontar els problemes de salut mental”.

Per a Mas, “cada vegada són més les persones que pateixen de diferents trastorns mentals com la depressió, ansietat o estrès, sent molts d’ells adolescents que es veuen pressionats per la vida social que els envolta o els estudis. Per això, proposem que el Ajuntament d’Alacant, en col·laboració amb el Col·legi de Psicòlegs, establisca un programa i dotació econòmica que permeta a la ciutadania, especialment joves sense prou recursos econòmics, adquirir bons psicològics per assistir a sessions totalment personalitzades i gratuïtes”. L’objectiu, per a Compromís Alacant, se centra en la importància de la prevenció i democratització d’aquest servei, que no és accessible per a totes les butxaques. Mas puntualitza “no cal esperar tindre un trastorn greu per acudir al psicòleg, hi ha moments en què es tenen episodis lleus -com quan estan d’exàmens, o es tracta d’una xicoteta depressió o dol- en què es pot treballar. I gràcies a aquest programa es podria fer de manera més lliure i sense que supose un cost econòmic”.

Finalment, Mas recorda que al programa autonòmic de Compromís, incorporem, a més, la proposta de dotar de professionals de psicologia, el sistema sanitari, per garantir personal de psicologia a cada centre de salut i consultori.