Compromís per Alacant insisteix en què es retire el projecte ‘La Cuina de Canalejas’ per la seua afecció al patrimoni natural

Compromís per Alacant ha reiterat hui que “l’Ajuntament ha de retirar el projecte de ‘La Cuina de Canalejas’ perquè la instal·lació d’estos establiments afecta clarament al patrimoni natural del parc, entre el que es troben ficus centenaris”.

El responsable de Medi Ambient a la coalició, Luis Falcó, ha explicat que “Compromís ha registrat una sèrie d’al·legacions al projecte on mostra la seua disconformitat amb una iniciativa que provocarà contaminació lumínica i acústica, produirà abocament derivats de les activitats hoteleres i afectarà la circulació de la zona per les càrregues i descàrregues de productes”.

“Alhora, Compromís ha reclamat que el parc siga declarat Bé de Rellevància Local (BRL) per les seues característiques naturals i el context cultural i històric que l’acompanya, doncs cal protegir els pocs espais verds amb què compta esta ciutat i que són bàsics per garantir l’habitabilitat d’Alacant”, ha afegit.

Falcó ha recordat que “Compromís també participa en la recollida de signatures impulsada i coordinada pels veïns i associacions de la zona amb l’objectiu de que l’equip de govern del PP recapacite sobre la repercussió negativa que podrien provocar estos establiments”.

“Des de Compromís també considerem fonamental impulsar mesures que afavorisquen l’ocupació i el turisme, però no a costa de cedir els pocs espais públics que ens queden i posar en perill el nostre patrimoni natural”, ha indicat el portaveu de Medi Ambient, que ha afegit que “el que cal és posar en valor estes zones verdes i millorar les seues dotacions per fer-les més atractives per als turistes, però també per als alacantins i alacantines”.

Arxivat en: Compromís per Alacant, Luís Falcó, Parcs i places

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *